lifesaving.nl banner 1

Anneloes Peulen

Wie aan lifesaving denkt, denkt aan Anneloes Peulen. Al jaren lang gaat ze mee op het hoogste niveau op bijna alle onderdelen. Tot voorheen lag haar ‘zwakke’ punt op het vliezen zwemmen maar daar is nu ook verandering in te gekomen. Zal er dit WK een persoonlijke medaille voor haar in zitten? Er gaan in ieder geval persoonlijke en misschien wel Nederlandse records verbroken worden door Anneloes in Australië.


Onderdelen Rescue 2012:


- 100 popduiken met vliezen

- 100 reddingswisselslag

- 50 popduiken

- 4x50 hindernis

- 4x25 popvervoeren

- 4x50 torpedo (3e zwemster, 50 m vrije slag met torpedo)

- Line throw (drenkeling)

- 90m beach sprint

- Beach flags

- 4x90 beach relay

- Rescue tube rescue race (drenkeling)

- Board rescue (drenkeling)

- Ocean woman relay (zwemmer)


Je hebt al ontzettend veel wedstrijden op hoog niveau meegedaan, heb je nog last van wedstrijdspanning of is het voor jou gewoon routine?


Het wordt nooit routine, het blijft wel een WK, de wedstrijd waar je het hele jaar voor getraind hebt. Je wil zo graag dat alles goed gaat en dat je persoonlijke en Nederlandse records zwemt. Dus de druk die je jezelf oplegt brengt altijd spanning met zich mee. Ik denk wel dat ik minder wedstrijdspanning heb dan gemiddeld in de ploeg. Dat heeft iets met ervaring te maken, maar ook met wie je bent.


Wat zijn je doelen voor dit WK?


Kwalificatie voor de World Games met Nederland en de 7e plaats in het totaalklassement minstens evenaren. A-finales zwemmen op de estafettes, met  een aantal Nederlandse records. Finales zwemmen op mijn individuele onderdelen, hopelijk ook met een NR. En zo veel mogelijk punten halen op ocean.

anneloes_peulen 


Wat brengt lifesaving jou in de toekomst?


Nog geen idee. Zolang ik m’n werk als tandarts kan combineren met trainen en er nog plezier in heb, blijf ik in de Nederlandse ploeg zwemmen en meedoen aan wedstrijden op het hoogste niveau. Als de combinatie niet meer kan, of ik het trainen niet meer kan opbrengen, zal ik stoppen met topsport.