lifesaving.nl banner 1

Ela Hutten

Snel, fanatiek en met maar één doel! Nadat Ela vorig jaar reserve was voor de Europese Kampioenschappen in Spanje kon men dit jaar echt niet meer om haar heen. Rescue 2012 word haar eerste ‘echte’ wedstrijd bij de senioren en gelijk een Wereld Kampioenschap! Naast kei hard trainen is ze vorig jaar ook geslaagd voor haar VWO diploma en in september gestart met haar studie in Leuven. We zochten haar op voor een aantal vragen.


Onderdelen Rescue 2012:


- 200 hindernis

- 100 pop vliezen

- 4x50 hindernis (2e zwemster)

- 4x50 torpedoboei (1e zwemster, 50 m vrije slag)

-  Surfrace

- Rescue Tube Rescue Race (helper)


Het WK word je eerste wedstrijd bij de senioren, ben je er klaar voor?!


Ik vind het erg spannend, maar heb er erg veel zin in!!! Het is niet het allereerste wat ik met de seniorenploeg doe, want ik ben al in Warendorf en Warnemünde geweest, maar dit is natuurlijk wel het grootste en mooiste toernooi wat je je kan bedenken! Ik kan niet wachten om te gaan, want ik denk echt dat we een sterk, hecht en gezellig team hebben. Ik hoop natuurlijk dat we allemaal boven onszelf uitgaan stijgen en een topprestatie gaan leveren. Dit is natuurlijk de wedstrijd waar het omgaat en dat dan ook nog in HET Lifesaving land. Het wordt in ieder geval een ervaring om nooit te vergeten!

Ela Hutten 


Sinds kort studeer je Revalidatiewetenschappen en kinesitherapie in Leuven, hoe bevalt het en hoe combineer je deze studie met topsport?


Het bevalt heel goed in Leuven. Leuven is een heerlijke kleine stad, waar ik erg snel mijn draai gevonden heb. De universiteit hier werkt met een topsportstatuut, waardoor je alle medewerking krijgt als dat nodig is. Zo is het geen probleem dat ik straks een kleine 3 weken weg ben. Ik train hier bij de lifesavingclub LERC met veel WK-gangers van het Belgische team. Dit bevalt heel goed, we hebben allemaal hetzelfde doel en samen trainen is zoveel beter dan alleen. De trainingen zelf zijn ook erg fijn, dus helemaal goed. Verder heb ik nog twee keer in de week looptraining en als het een keer niet uitkomt om bij LERC te trainen, zijn er genoeg zwembaden waar ik dan wel mijn uren kan maken. Ook train ik in het weekend gewoon nog bij MNC Dordrecht en Reddingsbrigade Dordrecht. Ik heb niets te klagen en heb me dus goed kunnen voorbereiden op de WK.