lifesaving.nl banner 1

Melvin van der Meij

Deze jonge pup zorgt voor de nodige energie in het team! Maar ook al brengt hij de gemiddelde leeftijd van het team iets omlaag, hij doet zeker niet onder voor de rest van de mannen! Op zijn debuutwedstrijd bij de senioren start hij op 4 individuele onderdelen en 4 estafettes! Wij zijn erg benieuwd hoe deze doorgewinterde EJK-ganger het gaat doen in Australië!


Onderdelen Rescue 2012:


- SERC

- 50 popvervoeren

- 100 reddingswissel

- 4x50 torpedoboei estafette (vrije slag zwemmer)

- 4x50 hindernis estafette
- Board Race

- Beach sprint

- 4x90 beachrelay


De WK Rescue word je internationale debuut bij de senioren! Hoe bevalt je het in het team?


De WK wordt het grootste toernooi waar ik ooit aan meegedaan heb. Na drie keer mee gedaan te hebben aan de EJK mag ik  nu naar het WK dat is een grote stap. En ook nog is in een nieuw team. Ik verwacht er veel van er zullen een hoop nieuwe prikkels op me afkomen, maar met het team dat achter mij staat ben ik er van overtuigd dat dat goed komt! Ik denk dat  we zowel bij de heren als bij de dames er allemaal klaar voor zijn en we er het beste van gaan maken! Het bevalt me prima in dit team ik kan het met iedereen goed vinden! Het mooie van dit team is dat er allemaal verschillende kwaliteiten in zitten dus voor elke vraag  is er altijd wel iemand die je weet te helpen! Ik kan niet wachten tot we mogen beginnen in Australië!

Melvin van der Meij 


Wat verwacht je van de andere landen?


Ik verwacht veel  van de andere landen, zeker in het zwembad. Dit komt natuurlijk omdat er een kwalificatie voor de World Games op het spel staat! Op de ocean onderdelen weet ik totaal niet wat me te wachten staat. Wat ik wel weet is dat we landen uit Europa zoals Frankrijk, Groot Brittannië, Ierland en Spanje zeker niet moet onderschatten. Andere landen buiten europa zullen natuurlijk ook allemaal met hun top team komen. Ik laat me eigenlijk gewoon versassen en probeer er zo veel mogelijk van te genieten. Ik kan niet wachten tot ik aan de start mag staan tussen al die andere sporters die vanuit alle hoeken van de wereld komen! Het team van Australië is natuurlijk weer favoriet voor de titel in het eindklassement. Ik ben benieuwd wat voor verassingen we te zien zullen krijgen! Ik hoop dat ik getuigen mag zijn van een paar wereld records die verbroken zullen worden !