lifesaving.nl banner 1

Marianka Peeters

Ook Marianka Peeters is klaar voor Rescue 2012! Deze oceandame heeft al eens eerder kennis gemaakt met de Australische wateren toen ze vorig seizoen een half jaar heeft getraind bij de Australische surfclub Maroochydore. Afgelopen zomer heeft ze al laten zien wat ze daar heeft geleerd en dat resulteerde onder andere in een 3e plaats in het eindklassement van de Germancup in Warnemünde. Wij zijn ontzettend benieuwd wat zij gaat laten zien in Adelaide, we vroegen het haar!


Onderdelen Rescue 2012:


- SERC

- 4x25 popvervoeren

- Line throw

- Board race

- Board rescue (redder)

- Beach relay

- Ski race

- Oceanwoman

- Oceanwoman relay


Je zal vooral uitkomen op oceanonderdelen op de WK, hoe schat je je kansen in?
 

Je kansen inschatten op ocean is altijd moeilijk. Je hebt met heel veel dingen te maken die je race zouden kunnen beinvloeden, deelnemers, omstandigheden, loting, je eigen beslissingen. Dat hoort er allemaal bij. Ik heb alleen invloed op wat wat ik doe in een race en daar ga ik me op focussen. Mijn doel is finaleplaatsen halen en vervolgens daarin zo hoog mogelijk te eindigen. Er zal veel geweld komen vanuit de verschillende landen, maar ik ga mijn uiterste best doen me hierin te mengen!

Marianka Peeters 


Het tijdsverschil met Australië is 10 uur, hoe ga je hiermee om?


Ja, dat vind ik wel een beetje moeilijk! Zo'n lange reis en zoveel tijdsverschil heeft toch wel wat invloed op je lichaam. Je hebt je zo lang voorbereid op deze wedstrijd, zorgt dat je topfit wordt, dan zou het super zuur zijn als die fitheid hierdoor wordt verstoord en je prestatie beinvloed! Gelukkig zijn we op tijd in Australië zodat we tijd hebben om te wennen. Om ons meteen zo goed mogelijk aan passen aan het Australische ritme zouden we tijdens onze vluchten moeten slapen en tijdens onze tussenstop wakker moeten zijn. Helaas ben ik geen goede slaper als het rechtop in een stoel moet!:) Daarom heb ik, op aanraden van een sportarts, gekozen voor slaappillen, en daarvan een halve in te nemen mocht het slapen niet lukken. Ik hoop zo genoeg slaap te krijgen op de momenten dat het in Australië ook nacht is. Zodat, als we eenmaal daar zijn, ik het goede ritme sneller oppak en me niet zo vermoeid voel als de vorige keer dat ik naar daar gereisd ben. Wel spannend, maar het komt goed!