EK 2011 - Bid is gedaan

jolijt
Tijdens de ILS vergadering van niet zo heel lang geleden bleek dat er al interesse was om het Europees Kampioenschap 2011 te organiseren. Een bepaald land heeft in ieder geval een bod gedaan om het te mogen organiseren, dus nog niets is definitief. Het schijnt wel een soort van bekende plek te zijn, dus toch willen we alvast een tipje van de sluier oplichten... Nieuwsgierig?

Zoals ooit wijselijk besloten moesten er een aantal onderdelen van het programma verdwijnen, zodat het interessanter zou worden om het kampioenschap te organiseren. De onderdelen die daar de dupe van werden zijn nog steeds de 200 meter hindernis, de 4 x 50 m hindernis, de beach sprint en de beach relay. Helaas durft deze organisatie het nog niet aan om weer een volledig EK op te stellen.

Wat wel goed nieuws is, is dat het geplande EK interclub voor 2011 uitgebreid wordt met een EK Nationals, dus een goede reden voor vreugde alom.

Maar goed, de mogelijk organiserende instantie, die een bod gedaan heeft voor de EK 2011 is de FESS. Oftewel de Federación Española de Salvamento y Socorrismo.

Spanje dus. Huiskamervraag: Waar werd ook al weer eens eerder een grote wedstrijd georganiseerd in Spanje?


Hint: Het was niet op Tenerife.


Weet u het alweer?

Het jaar was 2005... en de junioren waren te gast in Alicante!

U weet waar u het het eerst hoorde! Maar bedenkt wel, dit alles is nog NIET zeker.

Meer nieuws hopelijk binnenkort!

Instant update: Als extra bonus nog even een terugblik op die EjK in Alicante

rednedtopsport.web-log.nl

Twitter Feed

by acls us

Login