Ingezonden brief: ILSE regelwijzigingen... Jullie mening graag! [Update]

Beste Lifesavers,

Niet iedereen weet het al, maar een groot deel van jullie heeft het waarschijnlijk al gehoord. De ILSE Sports Commisie heeft een voorstel gedaan om met ingang van het EK in 2013 de onderdelen tijdens het EK te veranderen. Voor het aankomende EK, later dit jaar in Alicante, was al besloten dat de 200m Hindernis, de 4x 50m Hindernis estafette, de 90m Beach Sprint en de 4x 90 Beach Relay niet gedaan zouden worden. Maar het voorstel voor 2013 gaat nog een beetje verder namelijk:
Update: Het schiet al lekker op, maar we moeten nog veel meer meningen erbij!


 

Voorstel 2013:

Team omvang, 5 personen
Maximum van 3 deelnemers per land per onderdeel
Iedere deelnemer moet 1 individueel onderdeel in het zwembad en 1 individueel onderdeel op het strand/in zee doen.
Finales voor individuele onderdelen
SERC blijft
Alleen een overall resultaat telt, beste land en lifesaver (M en V)

Met de volgende donderdelen

50m Manikin Carry

Beach Flags

100m Manikin Carry with Fins

Board Race

100m Manikin Tow with Fins

Run-Swim-Run

4x50m Rescue Medley

Board Rescue Relay

4x25m Manikin Relay

Rescue Tube Rescue

SERC (gedaan na/bij openingsceremonie )


Dit voorstel zal in Juni aan de algemene vergadering van bestuurders binnen de ILSE worden voorgelegd en in Mei zal dit voorstel door de Europeanen bij de ILS Sportcommisie worden aangedragen. Mocht de ILS sportcommisie besluiten dat het niets is om op wereld niveau te doen dan gaat het niet door. Nog onbekend is of dan in 2013 het huidige voorstel voor de EK wodt doorgedrukt of niet, zij het eventueel als test.

De ILSE Sport Commisie beweert dat dit voorstel ook de mening van de sporters en coaches vertegenwoordigd en daar zijn wij (een groep internationale sporters, waaronder ik) het niet mee eens. Wij vinden namelijk dat onze mening als sporters niet is gehoord. Daarom is er een enquête opgezet en wij zouden graag hebben dat jullie deze invullen!

http://ilse-sport-voting.eu/

De uitkomsten van de enquête zullen dan worden voorgelegd aan het ILSE bestuur bij de vergadering in Juni. 

Vriendelijke Groet,

Rik Op het Veld

Update: De stemmen lopen nog steeds lekker binnnen, maar we moeten er nog veel meer. We zouden bijna willen zeggen: "Mobiliseer je team en doe mee!"

Op dit moment is zo'n 17% van de stemmers van de landen uit de statistieken afkomstig uit Nederland. Dat kunnen we beter! En blijkbaar geven ook liever mannen (ruim 60%) dan vrouwen (magere 30%) hun mening. Hoe zit dat met die girl power? Op de site zijn de statistieken nog eens rustig na te kijken onder "Results"

Twitter Feed

by acls us

Login