Dag 5 (en een stukje van 6)

Ola voor de laatste maal vanaf het, nu wat minder zonnige, Tenerife,

Later dan gehoopt nu deze info. Eerlijk is eerlijk, we hebben het nog wel geprobeerd vanacht (ochtend) om 4.00 uur maar de PC was uitgeschakeld. Nu, na een korte nacht, praten we jullie graag even bij.

Wat een dag, wat een wedstrijd wat een apertuose (weet niet of ik dat helemaal goed schrijf zo op de vroege ochtend) zo op de laatste dag van het EK.

Laat ik maar bij het begin beginnen.
De beachflags ging best goed. Robert werd 3de in de B-finale. Anneloes won de B-finale en Monique en Ineke wisten nog de nodige punten binnen te sprokkelen in de A-finale. Ze werden resp. 5e en 7e. Toen waren we zo’n kleine 3 uur verder. De lunch werd al gehaald, snel een stukje brood en toen op naar de rescue-tube-rescue race. Het kostte niet zo heel veel moeite voor onze dames en heren om de A-finale te halen. Toen we uiteindelijk wat later in de middag dan de finales mochten doen, werden onze mannen keurig 8e. De dames maakten het wel heel spannend door struikelend zo’n beetje over de finish te komen. Wij, zij, de officials wisten het ook niet meer. Waren we nu 1e of toch 2de of ……. We moesten tot half 12 ‘s avonds wachten maar toen klonk dan toch het bevrijdende Wilhelmus. GOUD !!!!!!!!!

Sjongejonge, we waren nog maar halverwege…. De ironman / ironwomen begon. Jeroen, Rik en Ruud gingen van start. Rik bleek de snelste en plaatste zich voor de finale. Onze eigen beachboy deed mee met de besten en werd 11e. Bij de dames mochten Sandra, Maike en Maartje het opnemen tegen Europaas besten . Maike en Maartje behaalden de finale. Alsof ze nooit anders deed, snelde Maike als 8e over de finish. Onze eigen Maartje deed met de echte top mee en behaalde een BRONZEN plak.

Dan nog het koningsnummer onder de ocean estafettes de Taplin Relay. De mannen werden uiteindelijk na een spannende race 6e. De dames lieten de grote ocean landen achter zich en wonnen een ZILVEREN medaille (achter de Fransen).

Het water was inmiddels weer gezakt en het strand werd klaar gemaakt voor de beach relay. We hadden al wel gezien (bij beachsprint en beachflags) dat er wel een mooie klassering in zou zitten maar wat we hier hebben meegemaakt overtrof werkelijk al onze stoutste dromen ….

GOUD – GOUD – GOUD -GOUD -GOUD -GOUD -GOUD – GOUD voor Ineke, Monique, Maartje, Anneloes, Robert, Ruud, Niels en Peter. Niet zomaar GOUD nee met overmacht.

Wat een einde, wat een dag!!!!!

Nou, toen de materialen wegbrengen, een snelle hap in het hotel, nog een fles champagne opengetrokken en de bus in naar de sluiting. We kwamen rond 22.45 uur aan. Beginnen maar. De laatste medailles werden uitgereikt en wat zou de einduitslag worden ….. daar moesten we tot vanochtend 9 uur voor wachten (alleen de 1e 3 werden bekend gemaakt) maar nu dan toch:

DAMES:  2de
HEREN: 6de
TOTAAL: 4e (sinds de invoering van de ocean events, de beste prestatie ooit van NL op een EK)

ADMIN EDIT: Helaas bleek een aantal onderdelen vergeten in de puntentelling (4x25 pop) waardoor NL uiteindelijk 5e werd.

Italie won, Spanje werd 2de en Duitsland 3de.

Een woord van dank gaat uit naar onze supporters (ouders, broer, vrienden, vriendinnen). Tevens een dankjewel voor Hans en Riet die NL op de official ocean kaart hebben gezet. Natuurlijk de coaches Nico en Rene, na zo’n toernooi kunnen we ook hier spreken van een GOUDEN team.  En als laatste onze athleten: jongens en meiden BEDANKT voor jullie inzet, enthousiasme, teamspirit en geweldig mooie, schitterende en emotionele prestaties.

Op naar het EJK.

Groetjes van ons allemaal.

Jolanda.

Twitter Feed

by acls us

Login