Dag 4 EK Life Saving 2007

Daar zijn we weer ……

Het was me het dagje wel, lekker zonnetje, prima lunch, veel gedronken maar wat natuurlijk veel belangrijker is DE RESULTATEN.


De dag begon uitstekend. Bij de surfrace werd Maartje 2de en Sandra legde beslag op de 3de plek. SUPER!!!! Al meteen 2 medailles, het kon niet beter. Bij de mannen wisten Ruud en Rik door te dringen tot de finale en werden daarin resp. 24e en 17e.

Het volgende onderdeel was de board rescue race. Maartje en Monique deden het uitstekend en kwamen als eerste over de finish. ‘s Middags nog ‘n keer, maar helaas vielen de dames van het board maar bereikten uiteindelijk toch nog een mooie 5de plek. Bij de heren vonden Niels en Rik dit wel een mooie plek en ja hoor ook zij bereikten in al het board geweld de 5de plaats in de A-finale.

We vervolgden de dag met de skirace. Daar kwam eindelijk Jeroen in actie. In een zeer sterk deelnemersveld (heats) werd hij 6de. De eerste 4 gingen door.  Maike, Ineke en Monique wisten zich te plaatsen voor de finale en daarin werd Monique 3de, Maike 7de en Ineke 9e. Een klasse prestatie!!!

Dan was er nog de board race. Rik, Niels, Jeroen, Monique, Ineke en Maike stonden te trappelen om te beginnen. Rik, Monique en Ineke wisten uiteindelijk door te dringen tot de finale. Rik werd knap 8e. Ineke volgde zijn voorbeeld en Monique bereikte de 14e plaats.

Als laatste (het was inmiddels 6 uur) begon de beach sprint. Natuurlijk hadden ook wij hier onze toppers en hoe. Monique en Ineke haalden de B-finale en werden hierin resp. 3de en 6de. Onze Anneloes werd EUROPEES KAMPIOENE, GOUD, JIPPIE, FANTASTISCH. Toen nog de mannen. Peter werd op een uitstekende manier 2de in de B-finale. Robert schreef geschiedenis. Als eerste Nederlandse man behaalde hij een individuele medaille bij de ocean events. BRONS. SUPER!!!!!

Rond 20.00 uur konden we de busjes opzoeken en naar het hotel rijden. Spullen even op de kamers deponeren en vervolgens aanvalluh…… lekker gegeten en inmiddels is iedereen douchen. Het zand zit werkelijk overal, in de oren, ogen, tussen je tanden en je bilspleet en wat al niet meer. Maar goed we zijn allemaal SUPER tevreden.

O,ja….. na de pool events staat NEDERLAND 4de. Achter Italie, Duitsland en Spanje. De heren hebben de 6de plek behaald en de dames werden keurig 2de.

Op naar dag 5, de laatste dag. We laten weer van ons horen.

groetjes,

Rene, Nico en Jolanda.

Twitter Feed

by acls us

Login