lifesaving.nl banner 1

Aan uitbreiding onderhevig
De oceandag begon voor Nederland niet zoals gehoopt, bij de warming-up kreeg Melvin een diepe snee in zijn voet, door de vele stenen die echt overal lagen moest hij helaas naar het ziekenhuis. Toch moesten we door, een goede peptalk van Juffie heeft ons dik en dubbel gemotiveerd en we waren er klaar voor! De dames begonnen met de boardrace waarbij helaas geen van de 3 een finale plek behaalde. Harde wind, waardoor toch wel wat meer golven dan verwacht en sterke stroming maakte het te moeilijk. De heren begonnen met beachflags, Alwin en Robert stroomden door naar de A-finale en Ruud bleef helaas steken in de semi-final.


matties helpen elkaar

Vervolgens kregen we bericht dat Melvin’s snee toch echt te diep was en hij mag de komende 10 dagen niet in het water, dus ook vandaag niet. Weer kregen we een peptalk van de coaches en nu was het dan aan ons om te laten zien dat we echt een team zijn! Met z’n allen gingen we ervoor en er werd geruild wat onderdelen betreft. Bij de mannen vocht Robert zich naar een board finale en Majke ging door naar de A-finale beachflags. Tanja en Linda bleven net voor de B-finale steken.

BAM

Tijd voor de eerste finales! De beachflags finale van de mannen ging van start met dus 2 Nederlanders in de race. Robert behaalde een mooie 7de plek, maar de meeste aandacht ging toch uit naar Alwin, hij is Europees Kampioen! Na heel wat sneeën en wonden, want ja, schelpen en stenen bleven naar boven komen in het veld, was het dan echt waar. Goud voor Alwin!

Alwin laat zich van zijn beste kant zien

Vervolgens finales beachflags dames en Majke behaalde een mooie 7de plek, bij de boardfinale van de mannen werd Robert keurig 13de.

Hebben die tips van Shannon toch geholpen!

Vervolgens was het tijd om even lekker een stukje te zwemmen, eerst was het de beurt aan de dames. Ingepakt in swimsuits stonden Fiona, Tanja en Ela aan de start. Alle drie de dames gingen diep en dat leverde wat op! Fiona werd 15de, Tanja 13de en Ela, daar breiden even wat op uit.

Waarheen

Ela ging goed van start, ze heeft haar lopen dan ook hard getraind, na een stukje zwemmen lag ze op kop en op het einde lag ze echt ruim op kop! We schreeuwden de longen uit onze lichamen en ze behaalde een 4de plek!

run-forrest-run
Tijd voor de mannen, Ruud (ipv Melvin), Ken en Alwin mochten hun run-swim-run kunsten vertonen. Ruud werd 16de, Ken daar een mooi plekje voor en Alwin werd 5de! Het is nog nooit voorgekomen dat alle zwemmers punten haalden op de run-swim-run, maar dit masterteam heeft dat dan maar even mooi voor elkaar gevochten, dat lekker wel te doen!

Spanning

Na een uitgebreide pauze van wel 10 minuten, kwamen de ceremonies. Luid gejuich, gebrul, geschreeuw, gekrijs en eindelijk het Nederlandse volkslied stond Alwin daar dan maar mooi te shinen met zijn gouden plak op Beachflags!

Tijd voor wat estafettes! De boardrescue werd eerst helemaal afgewerkt. Ela als zwemmer en Majke als boarder waren er klaar voor. Ze werden eerste in de serie en ook in de finale ging Majke als eerste te water. Op de terugweg lagen ze op een bronzen medaille plek maar de Italianen waren zo sportief om Ela’s been vast te grijpen en daar eens een goede ruk naar achter aan te geven, om vervolgens zich ook nog even op de punt van het board af te zetten. Dit leverde dus een 4de plaats op. Ook na luid protest van de coaches werd er toch niets veranderd, de scheidsrechters hadden echter alleen maar de duw gezien en dit kon gebeuren in een wedstrijd.

board

Vervolgens tijd voor de mannen! Alwin en Robert mochten het gaan doen, natuurlijk hadden we Melvin hier verwacht, maar hij keek vanaf de kant met hechtingen in zijn voet toe. Toch behaalde ze een 6de plek, een goede prestatie aangezien ze nog nooit samen op een board hebben gezeten!


Tijd voor de rescue-tube-rescue-race. Tanja als zwemmer en Ela als sleper mochten het gaan doen en ze deden het! Jawel, goud voor Nederland! Fiona en Linda sleepte Tanja over de finish en het was echt waar: Europese Kampioenen hier! De mannen mochten nog hun kunsten vertonen en wonnen de B-finale. Met regen op het einde van de dag sloten we dag toch goed af, tweemaal goud voor Nederland!


Eindklassement

1. Italië 630 

2. Spanje 533,5

3. Duitsland 454,5

4. Groot-Brittannië 418

5. Nederland 342,5

6. België 269

7. Denemarken 177

8. Polen 153

9. Ierland 149

10. Tsjechië 121

11. Noorwegen 115

12. Zwitserland 99,5

13. Frankrijk 90

14. Zweden 33

15. Bulgarije 32

{denvideo http://www.jesperwestley.com/EJC/ejc_day3/soundslider.swf 620 533 false}

Het filmpje is gemaakt door Jesper Westley en Nicolai Just. 


Uitslagen: SERC, Pool, Ocean
Verslag dag 2
Verslag dag 1
Verslag dag 0
Foto's: Patrick Boucquaert 1, Patrick Boucquaert 2, Patrick Boucquaert 3, Patrick Boucquaert 4, Patrick Boucquaert 5, Jesper Westley 1, Jesper Westley 2