lifesaving.nl banner 1

Nederlands EJC Team 2011

Daar zijn we weer, met een complete update over de eerste dag van de EJC daar in Denemarken. Hier en daar is er allang wat informatie richting het thuisfront gesijpeld, dus wij gaan het maar weer eens doen waar we goed in zijn: we zetten alles eens netjes op een rijtje. En dat doen we met een glimlach op ons gezicht, want er waren goede resultaten voor onze juniorenploeg in het koude Noorden! Daarbij is ook dit verslag weer geschreven door de juniorenploeg zelf, informatie uit de eerste hand dus! Wat wilt u nog meer? Het artikel lezen natuurlijk...
UPDATE: Ook van dag twee hebben wij een fotocollage met muziekje op de kop weten te tikken.

Jawel, daar zijn we zoals beloofd weer! Met ook nog leuke resultaten om te vermelden! Maar laten we bij het begin beginnen. 100 lifesaver ging van start met bij de dames Tanja, Majke en Ela aan de start, Ela sprong er bovenuit en eindigde als 4de in een tijd van 1.05.04. Tanja en Majke bleven hier iets verder achter en het was de beurt aan de heren. Melvin, Robert en Ken mochten het gaan doen, Ken was zeer tevreden met een 58.93, dit leverde een 9de plaatst op en ook Melvin was blij met zijn 1.00.05, wat goed was voor een 12de plek.

Als u denkt: wat een vreemde officials, dan zijn dat niet de officials. Als u denkt: waarom dit plaatje, dan konden wij geen geschikter plaatje vinden.

Door naar de 50 pop waar Tanja haar kunsten mocht vertonen, door de erg gladde pop viel het haar een beetje tegen en eindigde als 9de plaats met 40.32, toch mogen we hier niet over klagen. Ook Ela deed het goed, alhoewel ze het daar zelf niet helemaal mee eens is, maar ze zwom een 41.16.

Ook de mannen boekten mooie resultaten, Melvin met zijn 34.62 was erg blij (10e, red), alhoewel het programma toch wel erg snel werd afgewerkt. Robert eindigde op plaats 14 in 0:35.39.

Tijd voor een estafette! De 4x25 popestafette ging van start en de meiden zwommen zich naar een mooie 5de plek in 1.39.25, de mannen deden er nog een schepje bovenop en eindigde als 4de met een tijd van 1:20.39, vooral de 18.8 opening van Ruud was erg lekker! Dit was een mooi Nederlands record. Daarna was het tijd om lekker een stukje onder water te zwemmen. Fiona, Tanja en Ela mochten van start op de 100 reddingswissel. Tanja houdt van onderwater zwemmen en poppen vervoeren en doet dit dan ook in een 1.21.15 wat een 5de plaats betekende en een nieuw Nederlands record! Ook Ela deed het netjes en werd 9de in 1.23.77. Daarna mochten de mannen weer wat laten zien. Melvin zwom een Nederlands record van 1.13.81, maar daarna ging Alwin hier weer overheen in 1.12.02 (10e, red).

Tijd voor pauze! Een welverdiende pauze van 3uur gingen we in, lekker in het zonnetje gelegen te hebben en de Engelse zien spelen met water slangen was de pauze toch snel voorbij. De ceremonie begon en Nederland mocht het podium betreden voor hun SERC. Tanja, Robert, Ken en Ruud haalden brons!

Urk, urk, urk, NEDERLAND DERDE OP DE SERC!

Na de pauze gingen we weer vrolijk verder en boekten we pas echte resultaten! We begonnen met de torpedo-estafette en Tanja, Majke, Fiona en Ela zwommen een Nederlands record, 1.52.83 betekende een 6de plek! Daarna mochten de mannen hun bronzen medaille van vorig jaar verdedigen en deden dit ook! Brons voor Nederlands met een Nederlands record gezwommen, namelijk 1.36.90. Het laatste individuele onderdeel was alweer aan de beurt en dit was de 100 pop met vliezen. Ela zwom zich naar een bronzen medaille in 1.01.93! Ook Majke en Fiona waren erg tevreden over dit onderdeel. Bij de mannen gingen er 2 onder de minuut, Ruud zwom 59.71 en Ken 59.98 dit betekende een 14de en 15de plek.

Nu was het tijd om de dag lekker af te sluiten, met flink was zenuwen en trillende handen stonden Majke en Tanja aan de start voor de linethrow. De zenuwen waren echter nergens voor nodig want ze wonnen een zilveren medaille in 12.05. De mannen deden dit kunstje even na en Ruud en Alwin wonnen dus ook zilver met 11.61.

Tanja en Majke zilver op de linethrow!

De zwembad dag zat erop, alleen de ceremonie was nog over, Nederland betrad dus maar liefst 4 keer het podium! Tranen en vreugde vulden het zwembad en ook Ron heeft er leuke herinneringen aan, hij heeft geen stem meer! *smile*

Alles samengenomen staan we op een 4de plek tot nog toe met 205 punten, hoogste aantal punten gehaald ooit in het zwembad voor Nederland!

De oogst van vandaag! #impressive

We sluiten af met onze teamkreet: NEDERLAND, WAT JIJ? HELEMAAAAAAAL! (3x)

See you tomorrow on the beach en stay tuned!

Groetjes Majke en Ruud

{denvideo http://www.jesperwestley.com/EJC/ejc_day2/soundslider.swf 620 533 false}

Het filmpje is gemaakt door Jesper Westley en Nicolai Just.

Verslag dag 1
Verslag dag 0
Verslag op EJK site
Foto's: Patrick Boucquaert 1, Patrick Boucquaert 2