lifesaving.nl banner 1

Team Nederland
Ocean/pooltraining, en natuurlijk de spectaculaire SERC
8:00 de wekker gaat (bij de dames) en buiten schijnt het zonnetje, een stralende dag dus. De jongens kwamen iets minder snel op gang, maar uiteindelijk waren ze toch optijd bij het ontbijt. De mensen die nog een korte oceantraining wilden vertrokken om kwart over 9 richting het strand. Enkele Engelse jongens en meiden wilden graag mee en dus werden beide busjes goed vol gepropt. Uiteindelijk bleven Ela, Fiona en Tanja in het hostel.
UPDATE: Moet dat nu zo vroeg, die uitslagen om 7:58?? JA, DAT MOET, want:
UPDATE2: Wie nog wat beelden wil bekijken met een spannend muziekje eronder, dat kan ook!


Op het strand werden natuurlijk eerst de boards afgeladen en durfden enkele bikkels zich zonder swimsuit in het water te begeven. ZELFS Hans (fossiel) Vijge onze donsbeer kreeg het koud, dat zegt toch wel wat over de watertemperatuur. Na de korte training werden de board op het strand achter gelaten voor komende zondag.

Terug in het hostel stond er een warme maaltijd klaar. Ondertussen hadden de dames al de benen geschoren en na het eten moesten ook de heren er aan geloven. De tondeuse was er al overheen geweest, maar de stoppels moeten ook verwijderd worden. Nou dat was me wat, enkele meiden (waaronder ik) moesten er aan te pas komen. Dat was natuurlijk lachen, gieren, brullen in de heren WC. Ken (ik) en Ruud namen verschillende standjes aan om ook de haren achter op de benen te kunnen verwijderen. Ook Mesha (Engelse) was aanwezig en heeft enkele prachtige standjes vastgelegd met haar camera. Heel wat beenharen verder, werd er besloten dat de heren de volgende keer met zijn allen naar een schoonheidssalon gaan om het er maar af te laten harsen.

Ohja bijna vergeten, Alwin heeft een flinke snee in zijn lip, haha het resultaat van scheren zonder scheerschuim of is hij uitgeschoten??! Na alle hectiek konden we om 2 uur weer in het zwembad terecht. Voor de laatste puntjes op de i. We zijn hier ook maar kort bezig geweest en konden nog even relaxen in het hostel voor de openingsceremonie. Half 6 begon het hele spektakel, we moesten weer oplopen met vlag en natuurlijk bleven de 100 speeches niet uit. Halverwege werden de SERC mensen al in quarantaine genomen. Nederland mocht als aller aller aller laatste met dank aan BART die het kaartje trok!

Welkom

Haha dat was een lange tijd wachten, maar gezellig was het zeker. De stemming was prima en ieder vertrekkend team kreeg een flink applaus. Hans heeft een traditie gevestigd vorig jaar, hij stelde toen voor om alvast voor de laatste te klappen, omdat er voor hen niemand meer  overbleef om voor een staande ovatie te zorgen. De Duitse coach was dit niet vergeten, dus voor ons werd ook flink geklapt.

Na een zit van een uur, vertrokken de Spanjaarden die wij met zijn vijven een oorverdovend succes gaven (met dank aan Hans, de schreeuwlelijk). Eindelijk waren we aan de beurt, na nog wat geinen met het personeel dat ons door het doolhof van gangen heen leidde was het toch echt aan ons. De 2 minuten waren snel om. We hebben wel een goede prestatie neergezet, maar de concurrentie was groot. Een 5 tal landen heeft uitzonderlijk gepresteerd en daartussen zal het dus vechten worden om de medailles. Wij verwachten een plekje in de middenmoot, maar de uitslag volgt morgen pas!

Eenmaal terug in het hostel konden we gelijk aanvallen, want het diner stond weer klaar. Na nog een korte peptalk van de 3 heren is iedereen er klaar voor! Op naar morgen, waar we wat prestaties neer gaan zetten!

Liefs,

Ken en Tanja

Update: Moehahaha!  Helemaal naar benedem scrollen om te zien dat de uitslagen van de SERC als volgt zijn:

1. Spanje
2. Noorwegen
3. NEDERLAND
4. Duitsland
5. Zweden
6. Groot-Brittannië
7. Italië
8. Denemarken
9. Zwitserland
10. Frankrijk
11. Tsjechië
12. Polen
13. België
14. Ierland

{denvideo http://www.jesperwestley.com/EJC/ejc_day1/soundslider.swf 620 533 false}

Het filmpje is gemaakt door Jesper Westley en Nicolai Just.

Verslag dag 0

Verslag op EJK site
Foto's: Patrick Boucquaert 1, Patrick Boucquaert 2