lifesaving.nl banner 1

Image Terwijl de junioren Life Savers van de 13 deelnemende nationale teams langzaam wakker worden en zich righting het inzwemmen begeven, komt hier de eerste nieuwsflash.
Langer dan een flash zal het helaas niet worden, want ook het hoofdkwartier van lifesaving.nl staat grotendeels leeg i.v.m. de organisatorische werkzaamheden rond het EjC 2008.

Nadat de verdwaalde Belgen en vertraagde Britten ook hun plaats hadden ingenomen, konden de eerste openingswoorden door de speakers galmen. Elk team kwam letterlijk enkele momenten in de spotlights te staan, waar Hans Vijge dan weer gebruik van maakte om ze dan maar meteen te verwelkomen op de EjC.

Natuurlijk moesten ook de vlaggen worden opgehangen. En waar kun je die nou beter vanaf halen dan van het plafond? Dus werden twee militairen gevraagd de vlaggen maar abseilend naar beneden te brengen. Probleem is wel dat daar in het midden van de Tongelreep een flink stuk water ligt, dus werden de heren netjes door twee reddingsbootjes opgehaald. Zo konden de vier openingsspeeches ook netjes gehouden worden.
Daarna volgde het spektakelstuk van de openingsceremonie. Niemand minder dan Yuri "Lord of the Rings" van Gelder kwam zijn kunsten laten zien aan de ringen. Al was het touw ietsje lang in vergelijking met zijn lichaamslengte. Dit mocht de pret eigenlijk niet drukken, maar er kon toch niet voorkomen worden dat Yuri tijdens de afsprong in het water terecht kwam. Wat bleek was dat zwemmen niet zijn sterkste kant is, dus werd hij maar eventjes gered uit het water.

Image
Yuri van Gelder wordt uit het water gered.

Image
En nog succesvol ook nog!

Deze reddingsactie zette meteen de toon voor het volgende onderdeel, de surruk SERC, niet te verwarren met EhaD. Wij hebben natuurlijk voor u de beste SERC kenners langs de kant gezet voor een analyse, maar na vele onderlinge discussies over wat nou beter zou zijn en wie dat beter had gedaan, was de uitkomst niet eenduidig. Een massale woordenbrei konden wij met moeite samenvatten tot een enkele zin: "Ierland, Tsjechië en Nederland worden verwacht bij de eerste zes."
Kijk, zo kan het toch ook?

Wij van Lifesaving.nl gingen natuurlijk even langs het Nederlands team, om de mening van een van de bondscoaches te polsen. We kregen Maike op het Veld te pakken, de kersverse coach van onze junioren.

Lifesaving.nl: Hey Maike, tevreden over het verloop van de SERC?
Ehm, tsjah, wat kan ik daarop zeggen? SERC is natuurlijk een lastig onderdeel om te beoordelen. Omdat alle juryleden apart een oordeel moeten vellen en dit alles bij elkaar opgeteld wordt, is een voorspelling nauwelijks mogelijk.

Lifesaving.nl: Wat ging er dan goed? Of wat moet er beter?
Er zijn natuurlijk altijd verbeterpunten aan te brengen, en dit gaan we dan ook zeker doorspreken met ons team. Dit team heeft nog veel groeimogelijkheden, elk jaar worden we beter.

Lifesaving.nl: Maar waren jullie dan echt de beste op de SERC?
Nou... er waren ook wel een aantal andere goede landen. Zo zal Groot-Brittannië het ook zeker niet slecht gedaan hebben, want die hebben veel ervaring met dit onderdeel. Ik heb niet alle teams in actie kunnen zien, dus ik kan er eigenlijk niet veel over zeggen. Met een klassering bij de beste zes mogen we al heel tevreden zijn, denk ik. Een podiumplaats zou helemaal mooi zijn, maar ik weet niet of we daar op moeten rekenen.

Lifesaving.nl: Bedankt Maike, succes nog!
Graag gedaan!

Zo ziet u maar weer, zelfs bondscoaches zijn niet alwetend. Lifesaving.nl was in dit geval wel alwetend, want wij kunnen u de uitslag alvast verklappen.
Het Nederlandse SERC team, bestaande uit Axel Tichelaar (leider), Frank Lust, Jenny van der Borgh en Suzanne Laumer, werd namelijk EUROPEES KAMPIOEN!

Image

Zodadelijk, tussen de bedrijven van de eerste ochtend pool events door, zullen de medialles worden omgehangen, tezamen met het u welbekende volkslied.

Tot zover deze nieuwsflash, wij houden u op de hoogte!