lifesaving.nl banner 1

Remco OskamEerst was hij reserve en ineens zat hij er toch middenin. Zo snel kan het dus ok blijkbaar gaan voor Remco Oskam van RB Gouda. Zo komen onze reporters nog eens ergens. Vandaag aflevering negen over onze EjK-juniorhelden.

 

 

 

 

 

Lifesaving.nl: Hey Remco, gefeliciteerd met het behalen van de selectie. Eerst reserve en dan toch nog mee, hoe zijn je gevoelens daarover?

Bedankt! De ondankbare taak van reserve zijn is écht niet leuk, dus toen op een gegeven moment het goede nieuws kwam dat ik alsnog toch mee mocht doen, ging ik helemaal uit mijn dak!

 

Lifesaving.nl: Hoe ben jij in de Life Saving terecht gekomen? Wat heb je allemaal moeten doen, en wat heb je moeten laten?

Ik zwem al sinds mijn vijfde bij de reddingsbrigade en daar ben ik mee verder gegaan. Verder zwem ik ook nog bij een ander zwemvereniging op hoog niveau. Dat zorgt ervoor dat ik altijd goed moet plannen wanneer ik mijn huiswerk doe, wat ik precies eet en drink, niet te laat naar bed gaan en natuurlijk elke dag trainen. In het weekend zijn dan ook nog eens de wedstrijden.

 

Lifesaving.nl: Jij bent een life saver die het vooral van zijn zwemcapaciteiten moet hebben. Gaat dat in de toekomst nog veranderen denk je?

Dat durf ik echt nog niet te zeggen... Ik voel me tot nu toe meer als een vis in het water dan op het droge [steekt zijn tong uit]

 

Remco Oskam

 

Lifesaving.nl: Welke onderdelen mag jij zwemmen op de EJK?

In het zwembad doe ik individueel de 50m popduiken, de 200m hindernis zwemmen, de 200m superlifesaver en de 50m hindernisen 50m vrij in de estafette.

 

Lifesaving.nl: Wat zijn de doelen die jij jezelf hebt gesteld voor de EJK?

Ik wil gewoon zo goed mogelijk presteren, dus dat betekent dat ik in elk geval van mezelf moet winnen en dus pr's (persoonlijke records, red.) moet zwemmen.

 

Lifesaving.nl: Is er sprake van thuisvoordeel nu de EJK in eigen land wordt gehouden? Leg uit.

Volgens mij kunnen we daar echt wel voordeel uit halen, vooral omdat we daar met de nationale ploeg eigenlijk altijd wel trainen en we daar ook al meerdere wedstrijden gedaan hebben.

 

Lifesaving.nl: Ook jij komt uit de talentontwikkelingsploeg van de bond. Is de aansluiting vanuit het talentteam naar de nationale selectie goed geregeld? Leg uit.

Nadat ik van de talentploeg de overstap maakte naar de nationale selectie moest ik wel heel erg wennen. Ik had het fijn gevonden om al een bij de nationale selectie mee te trainen, omdat het veel zwaarder is dan bij de talentploeg.

 

Remco (rechts) tijdens de trainingsstage voor de EjK 2008

Remco (rechts) tijdens de trainingsstage voor de EjK 2008.

 

Lifesaving.nl: Met tien nieuwe gezichten wordt het een uitdaging om er een hecht team van te maken. Hoe ver zijn jullie hiermee?

Ik heb zelf wel het idee dat het wel aardig goed zit met ons team, omdat we iedereen elkaar kan helpen en iedereen elkaar waardeert.

 

Lifesaving.nl: Op welke plaats gaat Nederland eindigen in de eindrangschikking?

Ik hoop gewoon dat we goed presteren en ik zou het leuk vinden als we een beetje goed eindigen, zeker in eigen land!

 

Lifesaving.nl: Nou heel veel plezier en succes met je EjK.

Ja dankjewel.