lifesaving.nl banner 1

Renske VennerVorig jaar slechts nog op de reservebank, maar dit jaar in de basis en hoe. Vandaag deel zeven van de twaalf, met Renske Venner van de reddingsbrigade uit Heythuysen. Zo snel kan het gaan.

 

 

 

 

Lifesaving.nl: Hey Renske, gefeliciteerd met het behalen van de selectie. Na de eerste selectiedag was het eigenlijk al bijna onmogelijk dat jij niet mee zou gaan, gaf dat een zekerder gevoel voor de tweede selectiedag?

Eigenlijk gaf dat wel een zekerder gevoel, want ik was best zenuwachtig voor de eerste selectiedag. Gelukkig was dat daarna voor de tweede selectiedag een stuk minder nodig.

 

Lifesaving.nl: Hoe ben jij in de Life Saving terecht gekomen? Wat heb je allemaal moeten doen, en wat heb je moeten laten?

Ik ben via omzwervingen van de zwemclub terechtgekomen bij de reddingsbrigade. Het zwemmen vond ik al wel erg leuk, maar alleen steeds maar die baantjes zwemmen, vond ik toch wel een beetje saai. Wel moet je veel trainen, dus ben ik ook weer lid geworden van de zwemclub om meer trainingsuren te kunnen maken. Inmiddels vind ik dit ook wel weer erg leuk, omdat ik nu nog meer afwisseling heb, maar het kost allemaal wel veel vrije tijd.

 

Lifesaving.nl: Vorig jaar zat jij als reserve bij de EJK ploeg en heb je meegedaan met de trainingsstage. Hoeveel voordeel heb je hierbij, denk je?

Nou ik denk dat mijn grote voordeel daarvan was, dat ik toen wel veel op het oceangebied geleerd heb, want op de trainingsstage heb ik hier heel veel op geleerd.

 

Renske Venner tijdens de trainingsstage

Renske Venner tijdens de trainingsstage.

 

Lifesaving.nl: Welke onderdelen mag jij zwemmen op de EJK?

pool ; 200 mtr hindernis,
100 pop zwemvliezen,
100 lifesaver, 
100 reddingswissel,
4 x 50 torpedoboeiestafette,
4 x 50 hindernis,
4 x 25 popvervoer,
linethrow.


Ocean : boardrace,
beachsprint,
4 x 90 beachrelay,
boardrescue.

 

Lifesaving.nl: Wat zijn de doelen die jij jezelf hebt gesteld voor de EJK?

Ik wil het zo goed mogelijk doen en dus pr's (persoonlijke records, red.) zwemmen!

 

Lifesaving.nl: Is er sprake van thuisvoordeel nu de EJK in eigen land wordt gehouden? Leg uit.

Je kent het zwembad veel beter, omdat we er vaak in getraind hebben en het is natuurlijk veel leuker omdat er familie en vrienden komen kijken, waardoor je nog meer gemotiveerd bent.

 

Renske - Board

 

Lifesaving.nl: De coaches hebben, noodgedwongen, 10 nieuwe gezichten geselecteerd voor de EJK, er kan dus wel gesproken worden van een hele verandering. Is er al sprake van een team, of zijn het nog gewoon 12 lifesavers?

Ik vind het best wel een team eigenlijk! Bij de dames was het sowieso al een team, met de heren had ik eerst wat minder teamgevoel, maar dat was omdat ik de meeste er van nog niet kende. Vooral de trainingsstage heeft ervoor gezorgd dat het toch een echt team is geworden.

 

Lifesaving.nl: Wat vind je van de regeling over het instromen in de juniorenploeg? Wat is goed en wat kan verbeterd worden?

Nu heb ik er wel vrede mee, toen de regeling net inging was ik er minder blij mee. Inmiddels word ik er ook niet echt meer warm of koud van.

 

Lifesaving.nl: Op welke plaats gaat Nederland eindigen in de eindrangschikking?

Ik hoop natuurlijk bij de eerste drie, maar reeel gezien denk ik dat we ergens in de middenmoot zullen eindigen.

 

Renske (rechts) in rescue tube actie

Renske (rechts) in rescue tube actie.

 

Lifesaving.nl: Bedankt voor je tijd en ook wij van Lifesaving.nl zullen je aanmoedigen tijdens de EjK.

Graag gedaan en tot volgende week!