lifesaving.nl banner 1

Inge HoverWat is een (EjK) selectie zonder Life Savers van de reddingsbrigade uit Echt? Precies! Helemaal klaargestoomd voor de start, vandaag het eerste interview met een junior Life Saver van RB Echt. Voor de niet kenners: het is Inge Hooooooover.

 

 

 

Lifesaving.nl: Hey Inge, gefeliciteerd met het behalen van de selectie. Hebben je nagels het overleefd in de tijd tussen de tweede selectiedag en de bekendmaking van de (definitieve) selectie?

Zeker hebben mijn nagels het overleefd. Het was wel spannend na de tweede selectiedag, gelukkig hebben we niet al te lang hoeven te wachten op de uitslag, maar de definitieve uitslag die kwam pas na de naselectie van Sharon. (Giesberts, red.) En toen was het wel toch echt wel spannend wie wel en wie niet.

 

Lifesaving.nl: Hoe ben jij in de Life Saving terecht gekomen? Wat heb je allemaal moeten doen, en wat heb je moeten laten?

Ik heb leren zwemmen bij de reddingsbrigade, en daar ben ik gaan brevet zwemmen, en uiteindelijk ben ik bij de wedstrijdploeg terecht gekomen.

 

Lifesaving.nl: Bij jouw brigade, RB Echt, zitten vele bekende en ervaren lifesavers. Heb jij hier voordeel bij?

Ik denk wel dat ik hier voordeel bij heb. Deze mensen hebben veel verstand van trainingen maken en ook techniek aanwijzingen geven. En daar kun je echt veel van leren.

 

Inge Hover tijdens de opening van de NK ploegen 2007

Inge Hover (voorste rij, 2e van links) tijdens de opening van de NK ploegen 2007 .

 

Welke onderdelen mag jij zwemmen op de EJK?

50 popduiken, 100 lifesaver, 200 superlifesaver en de pop en hindernis estafette in het zwembad. En bij de ocean onderdelen, surfrace, boardrace, boardrescue en rescuetube (drenkeling).

 

Lifesaving.nl: Wat zijn de doelen die jij jezelf hebt gesteld voor de EJK?

Ik wil mijn persoonlijke records verbeteren en de estafettes goed zwemmen. En verder wil ik van deze nieuwe ervaring vooral genieten!

 

Lifesaving.nl: Is er sprake van thuisvoordeel nu de EJK in eigen land wordt gehouden? Leg uit.

Ik denk dat er beslist wel een klein voordeel is nu het EJK in Nederland word gehouden. Je kent de plaatsen waar de wedstrijden plaatsvinden en je hebt  er vaker kunnen trainen en dat geeft toch wel een redelijk vertrouwd gevoel. En het is helemaal geweldig dat allemaal bekende mensen kunnen komen kijken.

 

Lifesaving.nl: In hoeverre kan gesproken worden van een team, nu er 10 nieuwe gezichten, waaronder jijzelf, in de EJK ploeg zitten?

Ik denk dat we toch wel kunnen spreken van een team. Als meisjes team kennen wij elkaar al goed, omdat we ook buiten wedstrijden met elkaar afspreken. En op de trainingsstage hebben we elkaar allemaal beter leren kennen en toen is er echt wel een team gevoel ontstaan.

 

Inge Hover en Renske Venner - Board Rescue team

Inge Hover en Renske Venner - Board Rescue team

 

Lifesaving.nl: Gaat het EJK veel verschil maken met de wedstrijden die je tot nu toe gezwommen hebt?

Ik denk het wel, het is mijn eerste grote wedstrijd en dan is alles nieuw. Er word toch een goede prestatie van je verwacht. En een groot verschil is ook dat ik niet weet wat ik van de tegenstanders moet verwachten.

 

Lifesaving.nl: Op welke plaats gaat Nederland eindigen in de eindrangschikking?

Ik hoop dat we zo hoog mogelijk eindigen natuurlijk, maar een plaats durf ik niet te zeggen!

 

Lifesaving.nl: Namens het hele Lifesaving.nl team veel succes en plezier volgende week!

Gaat helemaal goed komen.