lifesaving.nl banner 1

Alwin HillebrinkHoe dichter bij Dordt, hoe beter de Life Saver wordt, moet Alwin Hillebrink gedacht hebben toen hij zich zonder blikken of blozen in de EjK selectie zwom. Voor zijn thuisbrigade uit Dordrecht ook een mooi feestje met hun eerst EjK-ganger ooit.

 

 

 

Lifesaving.nl: Hey Alwin, gefeliciteerd met het behalen van de selectie. Had je het alleen gehoopt of toch een beetje verwacht?

Gezien de resultaten die ik had gezwommen tijdens de selectiedagen had ik een goede hoop om bij de selectie te komen.

 

Lifesaving.nl: Hoe ben jij in de Life Saving terecht gekomen? Wat heb je allemaal moeten doen, en wat heb je moeten laten?

Ik zat al bij mijn brigade bij de wedstrijdgroep en deed toen voor de lol mee met de ILSE wedstrijden en tot mijn verbazing zwom ik in mijn categorie gelijk twee Nederlandse records. Toen werd ik uitgenodigd voor de talenten ontwikkeling. De onderdelen van life saving vind ik heel erg leuk om te doen.

 

Alwin wint de Beach Flags tijdens de GZG Cup 2008

Alwin wint de Beach Flags tijdens de GZG Cup 2008

 

Lifesaving.nl: Je bent natuurlijk een echte zwemmer, maar er wordt gefluisterd dat je nog ‘verzuipt’ met een pop in je handen, die bijna 3x zo zwaar is dan jij. Hoe kijk jij hier tegenaan?

Dit is inderdaad zo. Als ik niet op pas ga ik met pop en al naar de bodem. Ik hoop in de loop der jaren nog in lengte, omvang en sterkte toe te nemen zodat het vervoeren van deze pop een makkie wordt. Toch hoop ik op het EJK geen slecht figuur te slaan en zal mijn best doen om met de pop niet naar de bodem te zakken

 

Lifesaving.nl: Welke onderdelen mag jij zwemmen op de EJK?

De onderdelen die ik moet zwemmen zijn:
200m Hinderniszwemmen
100m reddingswisselslag
50m popduiken
50m hinderniszwemmen in de estafette
50m met torpedoboei in de torpedoboei estafette
drenkeling bij de linetrow

 

Lifesaving.nl: Wat zijn de doelen die jij jezelf hebt gesteld voor de EJK?

In ieder geval mijn pr’s (persoonlijke records, red.) verbeteren en proberen punten te zwemmen.

 

Alwin (links) in actie tijdens de trainingsstage
Alwin (links) in actie tijden de trainingsstage.

 

Lifesaving.nl: Is er sprake van thuisvoordeel nu de EJK in eigen land wordt gehouden? Leg uit.

Ik denk het wel, Dit omdat wij meer supporters dus aanmoedigen krijgen van het publiek. En ook heeft het voordeel dat wij minder reisuren hebben.

 

Lifesaving.nl: De onderdelen van de C en de B sluiten niet echt helemaal goed op elkaar aan (daar wordt nog verandering in gebracht trouwens). Heb je er dan enig voordeel bij dat je enkele jaren bij de talentontwikkeling hebt gezwommen?

Je hebt wel wat voordeel dat je een aantal jaren bij de talentenontwikkeling hebt gezwommen. Niet alle onderdelen worden daar gezwommen een aantal wel zodat je al ervaring hebt in een aantal onderdelen zodat je je iets meer kan richtten op de andere onderdelen

 

Lifesaving.nl: Hoe zit het met het teamgevoel? Met tien nieuwe junioren in de selectie zal je wel helemaal van voren af aan moeten beginnen.

Ik behoor ook tot deze groep nieuwelingen maar van het begin af aan heb ik niet het gevoel gehad dat ik er pas bij was gekomen. We hebben het hartstikke gezellig met elkaar en er is een behoorlijke teamspirit.

 

Lifesaving.nl: Op welke plaats gaat Nederland eindigen in de eindrangschikking?

Ik heb geen idee maar gezien onze inzet en enthousiasme hoop ik dat wij vrij goed zullen eindigen.

 

Lifesaving.nl: Nou Alwino, veel succes met de EjK!

Dankjewel.