lifesaving.nl banner 1

Tja, Hemd. Er is inderdaad weinig gras meer over. Toch jammer dat je dan de rest van het nieuws gemist hebt.


In de ochtend hebben de dames en heren de series van de BeachFlags en de BeachRelay gedaan, met wisselende resultaten. Beide teams haalden de finale in de BeachRelay. In de BeachFlags daarentegen was er geen enkele Nederlandse sporter die door wist te dringen tot de finale. Pech, jammer, balen en verdorie. En dan drukken we ons nog zacht uit.

In de rechtstreekse finale van de SurfRace ging er het nodige mis. Diskwalificaties van Engelse en Duitse sporters, die later weer terug gedraaid werden en startsignalen die die niet volgens de regels waren. Lekker duidelijk allemaal. NOT!!!!!!!!!!! De heren bleven helaas puntloos en de dames sprokkelden er (in de persoon van Maike) een paar bijeen.

De omstandigheden op het strand en in zee waren al redelijk heftig vanwege de wind. Golven en stroming evenwijdig aan de kust maakten het er voor de sporters niet makkelijker op.

Hemd had al uitgelegd wat er besloten werd, en dus ging de BoardRescue van start. Zowel de dames als de heren plaatsten zich voor de finale, die (zo was er besloten) direct na de series van start ging. De dames deden het volledig volgens het boekje. En dan bedoel ik het goede boekje. Prima zwemmen van Maike, perfect boarden van Marianke en samen op de golven terug. Het resultaat was een bronzen medaille. PERFECT !!!

De heren namen met iets minder genoegen. Ollie dreef een beetje te ver af, en het prima boarden van Niels kon daar niets meer aan veranderen. Samen op de golven terug en op hun kaartje stond een grote VIJF. Goed bezig!!

In de pauze begon het te regenen, en toen we op het strand kwamen gingen de lampen aan en begon het orkest te spelen : onweer. Het besluit van de ochtend werd terug gedraaid. We gaan niet meer het water op, en we wachten eerst of het beter wordt. Na verloop van tijd werd het niet echt beter en werd er toch besloten om de BeachRelay af te maken. Daarna kijken we weer verder.

De Relay ging weer uitstekend. Een vierde plaats voor de heren en een zesde plaats voor de dames. Prima overnames en met veel pit gelopen. Zoals het hoort. Van Harte !!!

Het volgende overleg tussen de teamleiders : we gaan door met de BeachFlags finale. Dan hebben we dat ook achter de rug. In de stromende regen hebben de 16 finalisten de finale afgewerkt, en toen het echt hard begon te regenen zaten de coaches op het dak van de bus de boards vast te binden. Waanzin. Zeiknat is iedereen terug gekomen bij de hokken. We hebben net het eten op en gaan kijken wat er morgen gebeurt. De  berichten waren niet zo goed, maar we hebben goede hoop.

Morgen nog een halve dag : BeachSprint, BoardRace en de RescueTubeRescueRace. En dan : feest. Proost.