lifesaving.nl banner 1

Ja na de welverdiende nachtrust van dag3 was het ‘s-ochtends vroeg afvragen of het slechte weer zou aanhouden. Resultaat op het strand was: zonnig met een flinke scheut golven. vanwege veiligheid bij de water onderdelen zijn we begonnen met de Beach-sprint. 3 dames (eveline, saskia en marianka) en 3 heren (peter, niels en martin) mochten het land verdedigen (punten sprokkelen).


Marianka en Martin lukten het om in de B-finale te komen en Peter was TOP door in de A-finale terecht te komen. Uiteindelijk hebben we 7, 2 en 13 punten (volgens volgorde in vorige zin) gewonnen. Mooie prestaties voor niet op looptraining getrainde jongelui.

EN TOEN ……………..

Geen boten op het water (vanwege de vrij krachtige branding) en dus geen mogelijkheid om de rescue-tube-rescue race te doen. Dit evenement werd dus gecancelled (JAMMER, hadden we net zo hard op getraind!!).

Dan bleef er nog maar 1 negertje over, ik bedoel 1 event, namelijk de Board-race. Zou die dan wel door gaan of niet? Jawel er waren enkele jet-ski’s waardoor de veiligheid enigsinds gewaarborgd kon worden, dus konden we van start gaan met de 1e heat waarin Leone en Maike het tegen 13 anderen mochten opnemen.

Priiiiiiiiiieeeeeeeeeeettttttttttttt. We gaan van start. in de eerste golven sloegen er al een stuk of 5 met hun board om. Leone was supersnel weg en Maike erachter aan. Opeens lagen ze zelfs naast elkaar, doordat golfslag ervoor zorgde dat je zomaar enkele meters teruggeworpen wordt. Menig deelnemer had moeite om er doorheen te komen. Uiteindelijk is het de Nederlanders wel gelukt. Helaas finishte Leone als voorlaatste en Maike als laatste.

MAAAAAR:

dat betekende wel een 6e en 7e plaats (ja er zijn er maar 7 van de 15 gefinisht.) in die serie, genoeg voor de finale. Maar die andere 8 kwamen niet door de golven heen, liepen verwondingen op en zelfs 1 persoon is afgevoerd naar het ziekenhuis omdat ze een board met deelnemer vol in het gezicht kreeg (en daardoor zelfs tanden mist). Dit was helaas het sein voor de Hoofdscheidsrechter (die uiteindelijk de hoofdverantwoordelijke voor het evenement is) om de Board-race te cancellen.

DUS daarmee kwam het EJK ten EINDE!@!@!@!@!@!

Overall zijn we zoals we nu de informatie hebben 6e in het totaalklassement geworden. Mooi resultaat voor een EJK met wisselende resultaten.

Bij deze willen we Hans, Riet, René en Chris15:52 28-12-201215:52 28-12-201215:52 28-12-201215:52 28-12-2012tien hartelijk danken voor de vervoer van de bus met de boards en ander materiaal. Wij hebben er zeer goed gebruik van kunnen maken waarvoor hartelijk dank!

Ook dank aan de meegereisde supporters die tijdens het EJK de strot regelmatig hebben moeten smeren met cappucino.

EN NU  :  FEESTEN !!!!!!!!!