Ivo1
Beste supporters in Nederland,
Hier volgt het verslag van de pooldag van het EJC in Zweden:

Vanochtend stond het ontbijt al vroeg op het programma. Om half 7 ging de wekker en om 7 uur moesten we ontbijten. Na het ontbijt gingen we direct door naar het zwembad waar om 8 uur het inzwemmen begon.

We begonnen de dag met de 50 pop voor de dames. Hierin startten voor Nederland: Tanja, Kathy en Marlou. Het begin was voor hun allemaal uitstekend er werden direct 3 PR’s gezwommen. Bij de heren mochten Joep, Ken en ook Ivo startten. Joep en Ken hadden beide uitstekende tijden gezwommen maar ze hadden beide een diskwalificatie. Ivo zwom echter 5 seconden van zijn PR af en mocht daarmee starten in de B- finale.

Het 2e onderdeel was 100 popduiken met vliezen. Hier startten voor de dames Jacqueline, Tanja en Fiona. Voor Tanja leverde dit een B-finale op. bij de heren startte Joep, Ken en Ruben. Joep zwom samen met Ruben een dik PR. Hiermee behaalden Ken en Joep de B-finale.

Hierna was het tijd voor de 4x 25m popestafette. Het was eerst de beurt aan de dames. Zij hadden helaas een disq dus voor hen helaas geen A-finale. De heren gingen goed en plaatsten zich als 3e voor de A-finale.

Het 4e onderdeel van de morgen was de 100m lifesaver. Bij de dames zwommen: Jacqueline, Fiona en Marlou. Marlou zwom een dik PR en Jacqueline en Fiona waren niet echt tevreden over hun race. Bij de heren stonden Jelmar, Ken en Joep aan de start. Ken en Jelmar zwommen beide een goede race en behaalde de B-finale. Joep kwam helaas niet door de series heen.

Het laatste dat op het ochtendprogramma stond was de torpedoboei estafette. Bij de dames ging dit onderdeel goed en zij behaalden de A-finale. De heren gingen ook lekker door hun serie en kwamen ook terecht in de A-finale.

Nadat de series erop zaten was het tijd voor de lunch. We kregen een lekker bord spaghetti te eten. Toen we terug waren bij het hotel hadden we nog bijna 3 uur om te relaxen/slapen.

Om 4 uur begon het inzwemmen voor de finales. Het eerste onderdeel bij de dames was meteen prijs. Tanja zwom naar brons op de 50m pop! en verbeterde hiermee het Nederlands record met 1 sec. In de B-finale bij de heren mocht Ivo zijn PR van vanochtend nog eens proberen aan te scherpen. Al gauw bleek dat de rest te snel was, maar hij verbeterde weer zijn PR dus was hij tevreden over zijn race.

brons-tanja

De finale van de popduiken met vliezen was het 2e onderdeel: Tanja startte in de B-finale en ging als een speer van start. Echter op de terugweg zakte ze een beetje terug maar toch een mooie tijd. Joep en Ken mochten het bij de heren proberen in de B-finale. Joep zwom weer een uitstekende tijd en Ken was net iets achter Joep. Voor beide een prima prestatie.

Nu was het tijd voor de 4x25m popestafette voor de heren. Ze waren als 3e geplaats dus misschien een kans op een medaille. Hierin startte : Ken, Joep, Ivo en Ruben als slotzwemmer. Ze zwommen een uitstekende race en een Nederlands record. Maar helaas werden ze gediskwalificeerd. Iedereen baalde natuurlijk. Maar na een gesprek met Hans en Bart werd dit afgesloten en ging de focus weer helemaal op het volgende onderdeel.

De 100m lifesaver: hier startten Jelmar en Ken beidde in de B-finale. Na de teleurstelling op de 4x 25 zwom Ken een goede race. Ook Jelmar was goed op weg in zijn finale, maar zijn klik mislukte een beetje maar toch een mooie tijd.

Het laatste onderdeel van de avond stond op het programma: de tube-estafette. Voor de dames kwam er een mooie tijd uit in de A-finale: maar liefst 5 seconden sneller dan in hun serie. Dit leverde een 6e plaats op. De heren gingen ook goed en kwamen tot een 5e plaats in de A-finale.

Nadat alle finales gezwommen waren gingen we met de busjes richting de eetzaal waar het eten zoals gewoonlijk weer klaarstond. Na het eten nog een korte teambespreking gehad. En nu lekker uitrusten en voorbereiden op morgen!