EJC 2012 - Opening & SERC

opening2
Beste thuisblijvers in Nederland,
Vandaag zijn Kathy Groot en Jelmar Hillebrink het correspondentie team van de dag. Dit is het dag verslag van vrijdag 17 augustus, de eerste officiële dag van EJC 2012.

We begonnen de dag wederom rond half negen met een goed verzorgd ontbijt in het Scandic hotel. Na dit overheerlijke ontbijt hadden wij de keuze gekregen van onze trainers om of een pool-training of een ocean-training te doen, maar de echte die-hard lifesaver, Jacqueline Teley werkte beide trainingen af. De trainingen stond in het kader van de laatste puntjes op de ‘I’ te zetten, en dit is naar ons wetens volledig gelukt en wij gaan allen met het volste vertrouwen verder naar de wedstrijd.

Na de eerste training gingen we door naar het ‘KFUM’ voor onze lunch, dit maal een variant op een aloude klassieker: we kregen kip kerrie, maar niet met kip maar met stoofvlees. Het was naar onze mening lekker eten en met het programma in ons achterhoofd hebben wij met z’n allen net iets meer op dan normaal, want wij zouden pas acht uur later van ons avond eten kunnen genieten als alles volgens planning zou lopen. Na de lunch ging iedereen naar t hotel, behalve Jacqueline die ging door naar het meer.

Nog even relaxen en toen ging het toch echt beginnen. De openingsceremonie van het EJC 2012 kwam naderbij. Het enige wat ons eerst nog te wachten stond na een kleine versnapering, was Hans zijn motivatie speech met dit keer in de hoofdrol een sleutel, niet zomaar een sleutel, het was De sleutel naar succes, of goede prestaties, of wat je streven ook was. nu met onze sleutels om onze nek gingen wij op weg naar het zwembad. De spanning begon langzaamaan te stijgen en vooral voor het SERC-team, Ivo Hover, Kathy Groot, Jelmar Hillebrink en onze SUPER captain Tanja van Essen.

Voor de openings ceremonie moesten allen teams buiten opstellen om daarna een voor een naar binnen te marcheren, dit jaar hadden we onze eigen EJC-mutsen op misschien niet het beste idee voor een bijna subtropisch zwembad, maar het zag er wel leuk uit. Na een paar speeches en de sportieve eed van zowel een sporter als een official gingen de SERC-teams in quarantaine. Alle andere sporters mochten wel genieten van demonstraties.

opeining

Dit jaar waren wij als vijfde aan de beurt om de mensen van het ongeval te redden. Het ongeval was dit keer gesitueerd aan een strand waar een reuzen golf overheen was gespoeld en mensen het water in had gesleurd. Ook op de kant stond een tentje, in dit tentje zat een dronken vrouw die zodra je haar aansprak haar uiterste best deed om in het water te springen, en als dit niet lukte maakte ze het de redders op de kant zo moeilijk mogelijk.

Na zoveel mogelijk mensen in twee minuten naar de kant gesleept te hebben konden wij naar de resterende landen kijken, en kijken wat hun creatieve oplossingen waren voor hetzelfde probleem.
De uitslag van de wedstrijd laat nog op zich wachten tot morgen, tot dan wachten wij in spanning af.

Na de aftrap van de wedstrijd konden wij eindelijk gaan dineren in het ‘KFUM’, gebakken aardappels met een schnitzel stonden nu op het menu en het was wederom smullen. Na het diner is er nog een bekertjes piramide gebouwd door een paar sporters van het Nederlands team, het ging best goed totdat de Spanjaarden jaloers werden op de prestatie en met aardappeltjes de piramide omver kegelden.


Nu weer terug in het hotel aangekomen leggen wij de laatste hand aan onze voorbereiding voor morgen, de pool wedstrijd.

Wij willen het team veel succes toewensen, wij zijn er zeker van dat wij allen goed gaan presteren, zeker met de supergrote supportersgroep die mee is gereisd vanuit Nederland. Hier zijn zowel sporters als coaches  ontzettend trots op en wij willen jullie allen alvast bedanken.

Met veel plezier hebben wij voor jullie verslag gedaan voor vandaag,  

veel liefs,
Jelmar en Kathy

Met ondertussen de uitslagen van de SERC

Twitter Feed

by acls us

Login