lifesaving.nl banner 1

EJC 2012 Sweden

Vandaag de laatste dag voordat het echt gaat beginnen. Volgens de bondscoaches is het Nederlandse team er klaar voor. De trainingen verliepen vlot en morgen is het dan eindelijk zo ver. De jonge gemiddelde leeftijd van onze junioren is geen groot nadeel, gezien de overige landen ook met relatief jonge teams aan de start verschijnen.

Eindbazen.

Intussen hadden Ivo en ken best wel door dat ook met wollen wintermuts een zonnebril nodig is. Het schijnt zelfs aangenaam warm te zijn daar in Zweden. Toch blijft het water dan zo'n 14-15 graden... heerlijk. Voor al het overige nieuws kregen wij onderstaand bericht door van Jacqueline & Joep.

Beste thuisblijvers in Nederland,

Vandaag houden Jacqueline Teley en Joep Teulings jullie op de hoogte.  Hieronder volgt een dagverslag van donderdag 16 augustus. En ja het gaat nog steeds over het EJC 2012 in Zweden.

Vanochtend konden we lang blijven liggen en een beetje uitslapen waar we rond half negen met z’n allen zaten te ontbijten. Het ontbijt is in ons Hotel wat aan het zwembad ligt. Het is hier echt goed en lekker eten!  Na het ontbijt pakten we met z’n allen onze zwemspullen en hadden om  10u een pooltraining op het programma staan. Iedereen oefende zijn eigen onderdelen en verkende nogmaals het zwembad. Niet iedereen gebruikte de volledige tijd tot 12 uur, maar we hebben wel allemaal goed kunnen trainen en iedereen is er (bijna) klaar voor!

Na de zwembadtraining hadden we een lunch bij ‘KFUM’, waar we altijd lunchen en dineren. Dit is op loopafstand van ons hotel. Het was wederom goed geregeld en een lekkere maaltijd  ‘penne carbona’. Daarna hadden we ruime tijd om ook onze rust te pakken.  De meesten van ons lagen buiten te zonnen in het gras.  Rond kwart voor drie vertrokken we naar het ‘strand’ voor een oceantraining. Hier hebben we alle onderdelen goed kunnen oefenen en het water verkend. Het strand is zeer smal en daarom wordt de beachflags gehouden op het dichtbij gelegen beachvolleybalveld. Ook hebben we de tent laten opzetten door Hans en de ouders van Jelmar. Bedankt hiervoor!  Na de oceantraining kon iedereen zich opfrissen en klaarmaken voor het avondeten. Rond half 8 zijn we gezamenlijk naar ‘KFUM’ gelopen en hebben lekker gegeten.

Inmiddels zijn ook andere landen gearriveerd in Jönköping en we merken nu echt dat het gaat beginnen. Morgenavond om 18:00 start de openingsceremonie met aansluitend SERC. Hier zullen voor Nederland Tanja, Kathy, Jelmar en Ivo aan deelnemen.

Morgen volgt weer een nieuw verslag.
Groetjes!
Joep & Jacqueline

En natuurlijk altijd leuk om te zien, wij hebben stiekem ook wat foto's van die ocean training weten te bemachtigen. Ofja stiekem, we hebben ze in ieder geval. Morgen meer!

Beach Flags!   Nog meer Beach Flags! GO!

Alle berichten over de EJC