lifesaving.nl banner 1

Sfeerimpressie Dordt 2008

Sfeer! 

 

Zondag 2 maart was er voor sommigen geen ontkomen meer aan. Aantreden op de enige individuele wedstrijd in een 50 meter bad, afgezien van de NK. Voor vele anderen ook geen enkel probleem, want u weet: hoe dichter bij Dordt, hoe... 


gezelliger het wordt! Zo is het maar net. Dus in alle vroegte ware Life Savers van allerlei gading uit heinde en verre al vertrokken richting het westland, om tot de conclusie te komen dat er snel massaal een poging tot inzwemmen gewaagd moest worden. Als snel klonk het eindsignaal van deze altijd gezellige gebeurtenis. Winnaar van het inzwemmen werd Jeroen Koster.

 

Half 1 werd er gestart met het het eerste onderdeel voor de jongste categorieën met de 50 danwel 100 meter hindernis en een stukje later kwamen de oudere jaargangen aan de beurt voor de 200 meter hindernis.

 

Even later werd er een tijdelijke atleten vertegenwoordiging opgesteld, die de altijd gevaarlijk reddingswisselslag wou verplaatsen richting het eind van de wedstrijd.  Al gauw zwichtte de organisatie onder de druk en riep alle ploegleiders bijeen. Die stemden uiteraard ook in en zo werd het volgende onderdeel ineens de 50 meter popduiken.

 

een moetje|
Dus toch nog: de start van de reddingswisselslag

 

Menig Life Saver was er heilig van overtuigd dat het het onderdeel erna, de Life Saver, het laatste onderdeel zou zijn, omdat de klok al bijna 5 uur sloeg en het dan einde wedstrijd zou zijn. Maar helaas geitenkaas: Er werd ineens, naar oud Limburgs traditie een uurtje extra bijgetrokken!

 

Tsap & Claas
Rik & Claas Braadpan bij de prijsuitreiking van de nivea Trophy 2007 - Board Race

 

Hiermee kon er in het laatste uur nog voor de C & D categorie 50 meter met torpedoboei gezwommen worden en voor de A, B en Masters categorie de altijd adembenemende reddingswisselslag. Alleen bij de C categorie werd door Tanja van Essen van Reddingsbrigade Talentontwikkeling een Nederlands Record gezwommen op de 100 meter hinderniszwemmen. Ze haalde 4 tienden van het NR af en tikte aan in 1:11,0. Verder werden er geen bijzonder noemenswaardige tijden gezwommen, behalve door Claas Braadpan van DLRG Harasewinkel die behoorlijk in zijn nopjes was met zijn kwalificatie tijd voor de WK Interclub.

 

Uiteraard werden er ook weer algemene klassementen opgemaakt, waarbij dit de verschillende podia waren:

 

B-Girls 

B Girls
3: Mia Ettema (DLRG Alpen) (RB AlpHen aan de Rijn) 2: Renske Venner (RB Heythuysen) 1: Britta Uekötter (DLRG Harasewinkel) (De 1e prijs wordt hier opgehaald door zuslief)

 

B-Boys 

B Boys
3: Oliver Scharte (DLRG Harasewinkel) 2: Fabian Kugel (DRLG Alpen) 1: Ruud van Bommel (RB Heythuysen)

 

A-Women 

A Women
3: Anneloes Peulen (RB Heythuysen) 1: Sandra Temmerman (RB Vlissingen) 2: Ineke Goossens (RB Vlissingen)

 

A-Men 

A Men
3: Niels van Dalen (RB Heythuysen) 1: Martin Teley 2: Bastiaan de Knoop (RB Gouda)

 

Foto's: RB Heythuysen

Uitslagen: A B M , C D