lifesaving.nl banner 1

Bak

 

Zaterdag 15 maart werden de jaarlijkse wedstrijden gehouden door brigade Melick & Herkenbosch. Zowel aspiranten, junioren en senioren ploegen uit alle windstreken vonden het kronkelweggetje naar het zwembad in Melick om de sportieve uitdaging aan te gaan.

 

Go Go Go!
De spanning was prima.. te snijden (Klik voor sneller formaat)

 

In alle categorieën liep de spanning hoog op, met veel teams die min of meer aan elkaar gewaagd waren. Toch konden de aspiranten en junioren van Weert en Gouda niet voorkomen dat Heythuysen voor hun neus zowel bij de jongens als de meisjes goud won. Viermaal goud voor Heytse alvast. 

 

Direct staken de Heytse trainsters de koppen bij elkaar... Konden ze dit ook flikken bij de senioren?? 

 

Top overleg

Top overleg! 

 

Bij de senioren dames was het vooral spannend voor de plaatsen twee en drie. De dames van Echt hadden geen hulp nodig uit Aussie land en knapten zelf het klusje op, door ruimschoots eerste te worden. De lijnredding moest uitmaken welk team er nu precies derde zou worden. Werd het de rode bloem op witte muts van Heytse, of de thuisploeg van Melick-Herkenbosch? Of konden de dames van Zevenaar met een sterke lijnredding nog roet in het eten gooien?

 

Ondanks een goede lijnredding haalden de dames van Zevenaar het niet, maar gemeen spannend was het om plaats twee des te meer! Aan het eind van de dag was er maar liefst een verschil van 0,48 punten in het voordeel van de Heytse dames ten opzichte van de dames uit Melick-Herkenbosch! 

  1. 3631,70 RB Echt
  2. 3190,77 RB Heythuysen
  3. 3190,29 RB Melick-Herkenbosch

De heren teams maakten er helemaal een potje van bij de lijnredding. Spannend was het tussen de teams van Echt, Heythuysen, Zevenaar en Gouda. De start was direct vals, maar vanwege grote onduidelijkheid bij scheidsen en Life Savers zwommen de teams uitgezonderd van Echt vrolijk verder. Consternatie alom, maar ook bereidwilligheid, want Echt mocht even later toen de wedstrijd eigenlijk al afgelopen was, alsnog een herkansing wagen. Dit slaagde bijzonder goed, want hun eindtijd was verreweg de snelste lijnreddingstijd van de dag. 

 

Ondanks dit knappe staaltje, bleek er tijdens de reddingsestafette een verkeerde overname geweest te zijn, waardoor Echt ook 250 strafpunten verdiende, hiermee zwommen ze wel het hardst, gemiddeld genomen, maar ging het goud aan hun neus voorbij. Na de  prijsuitreiking zakte voor sommige Heytsenaren de broek haast af. Slechts een zevende plaats! Het euvel was snel gevonden, door een gratis extra minuut bij de reddingsestafette gekregen te hebben. Hiermee werd ver na de valreep de uitslag nog even veranderd en konden ook de heren van Heytse met een medaille, al was het een bronzen, naar huis.

 

  1. 3471,50 RB Zevenaar
  2. 3423,49 RB Echt
  3. 3231,72 RB Heythuysen

Winst bij aspiranten en junioren

Mevr. Van Grimbergen beduusd van al het succes. (klik voor groter formaat) 

 

Eind goed al goed. Voordat we de uitslagen gaan bekijken willen we eerst nog vermelden dat het inzwemmen gewonnen werd door Martin Teley van RB Heythuysen, die slechts 0,3 sec na het startsignaal in het water lag, alsmede Axel Tichelaar, die een ruime anderhalve minuut na het eindsignaal het water verliet. Titelverdediger Martin Teley kon zijn truukje uit Dordrecht niet nadoen en lag helaas deze keer niet als eerste in het water. Namens het hele team van LifeSaving.nl onze felicitaties aan alle prijswinnaars!

 

Uitslagen: Aspiranten + Junioren , Senioren

Foto's: RB Heythuysen
Gerelateerd nieuws:  RB Heythuysen