lifesaving.nl banner 1

Happy happy joy joy

Zaterdag 17 maart. Het is alweer even geleden, maar toch nog even de moeite waard om te vermelden. Hoezo dan hoor ik u denken. Nou omdat dit de laatste keer was dat er volgens het oude regelement gezwommen zou worden, dat kon dus nog eens wat opleveren...

We vallen maar gelijk met de deur in huis. Het zou namelijk moeten gaan gebeuren op de duikestafette. De slimme rekenaars hadden al jaren berekend dat

De eerste valse start niets kost.

De tweede valse start net zo zwaar in rekening wordt gebracht.

De derde valse start kost maar liefst 5 strafseconden... Maaaarrrrrrrr; wordt doorgestart! Oftewel gelijk wegwezen en meer dan 5 seconden winnen = een netto positief resultaat op de balans! (Voor de economiotristen onder ons; de Life Saving Balans kan in onbalans zijn)

Naar achter!
Ik zeg het nog een keer... (Klik voor vergroting)

Dus wie zou dat moeten doen? Precies! De Nestor van het Zwemmingsredden in Nederland; Hans Vijge. Uiteraard kon hij dit niet alleen doen, dus had hij zijn kuikentjes opgetrommeld, om tesamen de trukendoos te openen. Het had alleen erg flauw geweest om 3 keer een valse start te maken, dus werd de hulp van Echt ingeschakeld. Die waren ook wel in voor een lolletje.

Nu willen wij hier natuurlijk uitgebreid verslag van doen, maar een plaatje zegt meer dan duizend woorden, dus hier de foto van net voor een start.

Huup huup huup...
Zeist gaat Life Saving geschiedenis schrijven (klik voor groter formaat)

Nou hoor ik u alweer denken; Wat heb ik aan zo'n stom plaatje?! Geheel terecht, nou kan er wel een mooi verhaal opgenoteerd worden, maar wat is er nou mooier als het hele gebeuren gewoon terug te kunnen zien? Precies! Niets! Daarom speciaal voor u de herhaling van de start van de duikestafette in Melick! Een video zegt immers meer dan 1000 plaatjes.

{denvideo http://www.youtube.com/watch?v=_lGTlsGmVLM}
Start 1

U ziet het; kosten noch moeite worden hier gespaard. Maar hoe ging het verder, daar kunnen we kort over zijn.. Zo:

{denvideo http://www.youtube.com/watch?v=6dXBEn6RV_M}
Start 2

Dus hierna zou de derde start moeten komen, die doorgestart word, no matter what. Zit u ook al op het puntje van uw stoel? Kijken wattie doet:

{denvideo http://www.youtube.com/watch?v=eGaEIi1RvEA}
Start 3

U ziet het Zeist voert uit, Echt is op de hoogte Heytse denkt na, maar Weert vind het allemaal best. Ook het scheidsgerecht kon het niet helemaal volgen, want er werd gewoon teruggefloten! Dat scheidgerecht gaat het helemaal worden in 2007! Uiteraard werd er toch nog gewoon gestart met deze estafette, nog een laatste keer. Ook daarvan zijn de beelden beschikbaar:

{denvideo http://www.youtube.com/watch?v=jCJ12ftXaUs}
Start 4

Helaas iets-met-kaas slaagde het snode plannetje dus niet helemaal, er werd alsnog 10 strafseconden verdiend. Je moet er niet aan denken hoeveel dat er geweest zouden zijn bij het nieuwe regelement. Maar goed dat is allemaal toekomstmuziek.

Als ik opsta... is het te laat
Te laat! NAAR ACHTER!!! ( klik dan voor vergroting, mocht je dat willen)

Dit alles maakte het toch de moeite waard om naar Melick te komen, waar ze nogal streng waren  tegen mensen bij de zwembadrand. Sommige mensen werden daarom zo kwaad, dat vandalisme de kop op stak. Zo werd een complete toegangsafsluiter richting de glijbaan gemolesteerd, maar we zullen geen namen noemen.

Vandaal!
Alleen het zwarte balkje ontbreekt nog... (klik voor vergroting)

Uiteraard waren er ook nog prijswinnaar, maar geen podium. Voor de gewonnen eer, toch nog even de prijswinnaars op een rijtje.

GZG dames 3
Op plaats 3 de dames uit Zevenaar (Klik voor vergroting)

Rode bloem op witte muts dames 2
2e werden de dames uit Heythuysen.  (Klik voor vergroting)

RZR dames 1
En eerstes de dames uit Echt.  (Klik voor vergroting)

Boxtel heren 3
Bij de heren 3e, de sympathieke ploeg uit Boxtel.  (Klik voor vergroting)

BGB heren 2
2e de BGB-ers uit Weert.  (Klik voor vergroting)

Rode bloem op witte muts heren 1
1e, met altijd een jarige in hun midden, Heythuysen.  (Klik voor vergroting)

Foto's: RB Zevenaar
Uitslagen: Download uitslagen_wedstrijd_melick (pdf)