lifesaving.nl banner 1

Zaterdag 18 november was het zover, de gehele afdeling wijzen uit het oosten kwam naar het hol van de Groen-Zilver-Groene Leeuw Kikker om daar te strijden voor de titel Regio oost kampioen 2006. Organiserende brigade was de "De Breuly uit Zevenaar". Deze wedstrijd in het altijd gezellige Lentebad, diende ook nog eens als grote opwarmer voor de "NK Relays in da Pool" in het eerste weekend van april 2007. De wedstrijd maakte op voorhand al veel los, uit alle hoeken en gaten kwamen sympathisanten die Groen-Zilver-Groen een warm hart onder de riem toedroegen.

Edgar de 00naard
Edgar, wereldberoemde GZG Kikker (Klik voor vergroting)
UPDATE: Artikel gemoderniseerd, maar er kunnen dingen niet werken of ontbreken...

Voor deze wedstrijd waren 9 teams van 7 verschillende brigades. Met in het achterhoofd, dat deze wedstrijd ook meetelt voor de Nationale Competitie, waren met name de Heren van Zevenaar gericht op een knallende prestatie (exclusief vuurwerk). Om ook meer aansluiting te vinden met "gangbaardere" onderdelen, werd de 4x50 meter hinderniszwemmen met zwemvliezen ingewisseld voor de 4x50 meter torpedo estafette.

Scherp
Zeer scherpe wissel bij 4x25 pop (klik voor vergroting)

Maar de avond begon allereerst met de 4x25 meter popvervoeren. Allereerst met de junioren meisjes, niet geheel onbelangrijk, omdat in het verleden regio kampioenschappen verloren zijn door het ontbreken van junioren teams. De ontbrekende ploegen worden voor het gemak in de einduitslagen namelijk gewoon aangevuld met de langzaamste tijd + 15 seconden. Tel uit je winst. Bij de heren van Zevenaar zat het venijn in de staart van de estafette. Volgens de splittijden werd er daar richtig gas gegeben. Conclusie aan de tijd van 1:27,8 kan en moet flink gesleuteld worden.

Strijd
Ongelofelijke strijd (klik voor vergroting)

Het tweede onderdeel van de avond was de speerpunt van de Groen-Zilveren Strijders, de reddings-estafette. Na een redelijke 50 vrij van Schubert, werd Hulkenboer gelanceerd voor zijn 50 meter rugslag. Hulkenboer; "snel weg en gelijk op dreef," zegt de krant, dus dat is waar. Zal ook wel met zijn specialiteit de REDDINGSwissel te maken hebben, ook volgens diezelfde krant. Maar ondertussen was het vervoeren van Hulkenboer, door Hemd al begonnen. Dit verliep voorspoedig, zodat Skajt, ook snelweg kon. Blijkbaar kwam dit als een kleine verrassing, want er zijn snellere wissels geweest, laten we het zo stellen. Maar niet getreurd, er was een eerste plaats in de serie nog voordat bij de andere brigades nummer 4 weg mocht. De tijd mocht er ook wezen, één van de betere van de laatste jaren. Zo'n 2 seconden boven het eigen Nederlands record, met 2:19,8.

Tik
Schubert stuurt Gertjan weg, tegelijk met de buurbaan. (Klik voor vergroting)

Hierna kwam voor 7/9e van de teams het nieuwe onderdeel, de torpedo estafette. Hier kwam bij de heren ook uitgebreid de scheids in beeld, inderdaad, Herr Jugend Bundes Trainer Ron Marteijn. We zullen geen namen noemen, maar Hubert Jorna van Zevenaar meende dat de meneer naast hem toch echt bewoog. Toen iedereen van zijn blok vertrok deed hij dat ook, maar dan richting kant. Hier maakte hij zich uitgebreid boos en de roep: "SCHEIDS!!! Dat kan toch niet?!?!" was niet van de lucht. Maar aan de hand van de subtiele aanwijzingen van de rest van aanwezigen en vooral zijn teamgenoten, vertrok hij dan toch maar voor de 50 meter vrije slag. Hiermee nam hij de weggegeven halve baan voorsprong eigenlijk ook gelijk weer terug, dus op geen moment was er een man overboord geweest. De eindtijd was wel een afspiegeling van wat er gebeurd was; 1;51,0

Start tuigje
Peter Hülkenberg als vanouds gelijk op dreef. (Klik voor vergroting)

Ter afsluiting van dit grote festijn moest er natuurlijk afgetuigd worden, met de 4x50 meter lijnredding met tuigje. Ook dit onderdeel ging weer tellen voor de competitie dus waren de blikken weer gefocused en hield het rijkelijk aanwezige publiek zijn/haar adem in. Vanaf het startschot was het één grote flits naar de finish, het ging zo hard dat de houten stokjes begonnen te roken. Ok, een kleine hapering was bij de auteur van dit stukje te vinden, die een inhaalslag vlak voor het eind moest laten lopen. Desalnietteplus niet getreurd met 1:55,2, alhoewel dat ook geen nieuw persoonlijk clubrecord was.

(Foto helaas niet meer te achterhalen)
Alleen de ploegleiders mogen medailles halen... (Klik voor vergroting)

Uiteraard waren dus aan het eind winnaars, maar geen verrassende winnaars dus;

  1. RB Zevenaar
  2. RB Staphorst 1
  3. RB Hasselt
  4. RB Deventer
  5. RB Zevenaar 2
  6. RB Staphorst 2
  7. RB Apeldoorn
  8. RB Brummen
  9. RB Renkum

Foto's: RB ZevenaarRB Hasselt, RB Staphorst
Uitslagen in secondepunten ofzo iets: Totaal (jpg), Blz. 1 (jpg), Blz. 2 (jpg), Blz. 3 (jpg) (met dank aan RB Staphorst voor de snelle uitslagen)
Normale uitslagen: RB Zevenaar