lifesaving.nl banner 1

Hanzebad, ZwolleDit was 29 november de ingang tot de Regiowedstrijden van de Oostelijke Life Savers Front. Titelverdediger Zevenaar stond in Zwolle met verzwakte teams aan de start en de grootste concurrent Staphorst rook bloed. Of kon Deventer als spreekwoordelijke derde hond met het been er vandoor gaan?

 

 

 

 

 

 

Sportieve strijd

De sportieve strijd was volop aanwezig.

 

In het Hanzebad in Zwolle werd het heel gezellig. Maar liefst 28 teams van 7 verschillende brigades kropen tegen elkaar aan rond het knusse 25 meter badje. Naast de drie eerder genoemde team, kwamen er nog diverse teams uit voor de brigades uit Apeldoorn, Hasselt, Zwartsluis. Dat maakt bij elkaar zes, plus één thuisbrigade, precies zeven clubs. Voor zowel de junioren- als de seniorenteams stonden er vier onderdelen op het program. Tussen deze twee leeftijdsgroepen verschilden twee estafettes. Zo was daar voor de junioren nog de unieke 4 x 50 meter met zwemvliezen estafette. 

 

Nadat het inzwemmen van start was gegaan, konden de teamleiders verzamelen in kleedkamer numero 5 voor de debriefing. Toen aan het bijkletsen voor coaches en officials en het inzwemmen een einde was gekomen, kon de hele handel officieel geopend worden. Hierna kon er dan echt gestart worden, ware het niet dat er nog een verdwaalde inzwemmer het water in sprong. We zullen geen namen noemen:

 

Is het inzwemmen al begonnen?

 

Junioren Meisjes

Tijdens de prijsuitreikingen bleek, om maar eens lekker chronologisch te beginnen, dat er een zowaar een regio-record was gebroken. Vreemde gezichten volgden. "Regio-record?" "Is dat nieuw?" "Nooit van gehoord!" Het betrof het team van Staphorst 1 dat op de 4 x 50 meter met zwemvliezen de 1000-puntengrens doorbrak en aangezien regio Oost de enige regio is die dit onderdeel verzwemd, lijkt het ons op een Nederlands Record. Met dank aan dit record en ondanks eerdere 100 strafpunten op de wisselsla-estafette, wisten de meisjes van Staphorst met drie gouden en 1 zilveren medaille Regio-kampioen te worden. Tweede werden de meisjes van Zevenaar, op de voet gevolgd door Deventer.

 

Overzichtje

 

Junioren Jongens

Na de meisjes konden de jongens van Staphorst natuurlijk niet achterblijven en pikten zo'n zelfde regiorecord op tijdens de zwemvliezen estafette. Alleen tijdens de 4 x 25 pop moet er iets mis zijn gegaan; anders ontvang je natuurlijk geen 250 extragraties strafpunten. Helaas voor de jongens van Deventer weerhield dit de Staphorstenaren er niet van om de beste van de regio te worden. De Deventenaren waren dan ook zeker niet ontevreden, zo was wel te horen in het Hanzebad en verre verre omstreken, met de tweede plek. De jongens van Zevenaar pakten dan wel twee keer zilver en twee keer brons, toch moesten ze een gaatje laten naar plaats twee en moesten met de derde plek genoegen nemen.

 

Old- en newskool

 

Senioren Dames

Half om half was ook de score voor de dames van Zevenaar. Half goud om half zilver welteverstaan. Door ziekte was een sterk teamlid thuis gebleven en was er door de coach tactisch gewisseld. Toch waren twee onderdelen afgegeven aan concurrent Staphorst. Uiteraard tot groot vermaak van sommige aanwezige supporters. Hoge spanning dusbij het uitreiken van de laatste twee podiumplaatsen. Voor de gelegenheid was de speakster ook maar eens onderaan het podium begonnen. Onderaan op het podium, met een verdienstelijke derde plek stond de vertegenwoordiger van Reddingsbrigade Deventer en Omstreken. Maaarrr Staphorst werd daarna als eerste genoemd en werd daarmee dus tweede. Automatisch betekende dit dat Zevenaar eerste was.

 

AVRB

De snelle pakken/jongens uit Apeldoorn.

 

Senioren Heren

Bij de heren mengde het snelle (zwempakken) team van Apeldoorn zich in de strijd. Helaas geitenkaas voor de tegenstand niet voor plaats 1. Die was luid en duidelijk voor Zevenaar, dat al dubbelend vier gouden plakken opeiste. Dankzij uitvallen van diverse heren bleef er weinig over van het bestaande herenteam van Zevenaar, dit leverde dus geen problemen op voor het prolongeren van de regio-titel, wel werd een leete tijd op de klokken gezet tijden de 4 x 25 pop, waarvan hieronder akte. Helaas werd dit niet gehonoreerd in de einduitslag waar een minder leete tijd genoteerd werd. Achter de heren van Zevenaar werd het wel een stukje spannender. Uiteindelijk trokken de heren van Staphorst wel aan het langste eind. De heren van Apeldoorn werd derde, maar hadden waarschijnlijk wel mazzel dat Stefan Ubbink van Zevenaar 2 (persoonlijk hulde) tijdens de torpedo-estafette het voor elkaar kreeg om zijn torpedo met drenkeling in de lijn te klikken. Hoe hij het voor elkaar kreeg wet niemand en waarschijnlijk lukt het ook niemand meer om dit tijdens de overname van nummer drie op nummer nog een keer te doen.

 

HPK niet gehonoreerd
1.33,71 of 1.33,61, wat maak uit?!

 

Hulde

Na een half uurtje rekenen voor gevorderden werden de winnaars in het junioren totaal klassement bekend gemaakt. De snelste junioren jongens én meisjes kwamen dit jaar uit Staphorst, de plaats om als junior Life Saver uit de regio Oost hard te zwemmen. Tweede werd hier Deventer, die op hun beurt weer op de voet gevolgd werden door de junioren van Zevenaar.

 

Natuurlijk kregen ook de senioren een klassment met dames en heren bij elkaar opgeteld. Daarin bleek dat Zevenaar ruim met de overwinning aan de haal ging. Op gepaste afstand kreeg Staphorst de zilveren bokaal. Deventer moest daarachter weer een gaatje laten en werd de op twee na beste club uit regio Oost. 

 

Daarna kon dan de echte regiokampioen bekend worden gemaakt. Zevenaar ging dan wel in het seniorenklassement ruim aan de haal, maar was dat ook genoeg om het totaalklassement te winnen? Het antwoord was ja.met zo'n 600 punten voorsprong op een 12.000 puntentotaal on Staphorst achter gehouden worden. Daarmee was de regio-titel opnieuw met een jaar verlengd. Deventer won de strijd van de thuisbrigade uit Zwolle en kon al juichend de derde prijs in  ontvangst nemen.

 

Prijswinnaars Regio Oost
Zomaar wat teamleiders. of prijswinnaars bij elkaar.

 

Uitslagen

Foto's: RB Zevenaar 1, RB Zevenaar 2RB Staphorst 1, RB Staphorst 2