lifesaving.nl banner 1

De Surf Ski Race is een onderdeel wat met de zogenaamde Surf Ski gedaan wordt. Vaak wordt dit Life Saving materiaal vergeleken met een kano, maar een Surf Ski heeft ook nog eens pedalen om het roer te bedienen. Door gebruik van een peddel, wordt er snelheid gemaakt. Een Life Saving Surf Ski weegt minimaal 18 kilo en heeft een maximum lengte van 5,80 meter.
surf-ski-race-parcours
Het overzicht van het Surf Ski Race parcours

De Surf Ski Race begint meestal in het water. De deelnemers staan met hun Surf Ski naast zich, anderhalve meter uit elkaar in kniediep water. Na het startsignaal springen de deelnemers in hun Surf Ski en peddelen het parcours rond de boeien. Daarna wordt er teruggevaren richting strand. De finish vind plaatst over een denkbeeldige lijn tussen twee vlaggen. Finishen moet altijd in contact met de Surf Ski en de peddel, maar dit hoeft niet per se varend te zijn.



Als de omstandigheden geen goede en eerlijk start- of finishplaats bieden, dan kan er ook voor gekozen worden om een droge start en/of finish te houden. Bij de droge finish is de finishlijn zo'n 20 meter vanaf de waterlijn op de kant en worden de Surf Ski's in het water achter gelaten en opgevangen door een helper.