lifesaving.nl banner 1

Ski Race start
Even wachten tot de golf voorbij is...

Een jaar geleden waren het nog de Groen - Zilveren Warriors die fuore maakten op de Queensland Titles 2006, maar dit jaar was het Nederlands tintje alleen een paar Aussies, met een dubbel paspoort bij de 2007 versie. Met zo'n 4500 deelnemers is dit evenement qua deelnemers groter dan een WK. Maar natuurlijk niet de moeite waard voor een nieuwsbericht op de SLSA site. Maar hier natuurlijk wel.

Plaats van het festijn was deze keer Kawana Waters aan de Sunshine Coast.

Double SKi actie
Altijd spectaculair; Double Ski Race. (Klik voor groter formaat.)

Grote afwezigen waren Kristy Harris en Hayley Bateup die allebei met voetblessures kempten. Beide lieten ze de Queensland Titles schieten om alles op alles te kunnen zetten voor de Kellogg's titel, maar daarover later meer.

zoek bukking
Lollige omstandigheden @ Kawana Waters (Klik voor groter formaat.)

Deze wedstrijd is zo vlak voor de Kellogg's finale een leuke opwarmer. Met argusogen werd er gekeken naar wie er al klaar om was en wie nog niet.

Bij de heren werd de Surf Race werd gewonnen door Shannon Eckstein voor Zane Holmes en Luke Nisbet. Bij de dames zag het er als volgt uit: Britt Collie, Kristyl Smith en Brooke Fletcher.

Hang loose
Kleine demonstructie van surf skills. (Klik voor groter formaat.)

De argusogen waren uiteraard vooral gericht op de Ironperson onderdelen, want daar draait het nou eenmaal in de Kellogg's series allemaal om. Hier moest Zane Holmes wel een steekje laten vallen. Hij werd slechts 4e. Shannon wist daarentegen gewoon orde op zaken te houden en won. Daartussen was nog plek voor young gun Pierce Leonard en de alom bekende Steven Meredith.

ff een breather
Rescue Board Rescue Race Relay. (Klik voor groter formaat.)

Bij de dames ontbraken dus twee grote namen, maar er waren nog voldoende grote namen om de lege plekken aan te vullen. Kristyl Smith deed dat het best. Zij won voor Kristy "Munners" Munroe. Derdes werd Gemma Newbiggin van Mooloolooba.

Board Rescue
(Klik voor groter formaat.)

De board race was bij de heren een aangelegenheid voor de Surf Life Saving Club uit Tugun, wat veel beloofd voor de Taplin Relay. Eerste werd Sam Hamilton en tweede Hugh Dougherty, beide dus van Tugun. Derde werd Corey Jones, die daarmee weer een Iron Man streepje voor heeft op Shannon Eckstein die zesde werd.

Bij de dames was het Alyce Bennet (wat wil je met zo'n achternaam?!) voor Elizabeth Pluimers en Kristy Munroe. Hier dus ook Iron Women voorin het veld terug te vinden.

Surf SKi Race
(Klik voor groter formaat.)

Uitslagen: Junioren, Senioren, Masters 
Foto's: Harvpix

En omdat de Surf Life Savers in New South Wales ook niet stil zitten tijdens de Queensland Kampioenschappen, hier ook de foto's van de New South Wales Titles 2007: Harvpix