lifesaving.nl banner 1

Het weekend van 2 en 3 september was weer het strijdtoneel van het altijd gezellige Baywatch weekend in het Limburgse Susteren. Dit alles onder de beziedende organisatie van RB Echt (NL) en ditmaal op het LANDGOED Hommelheide, in het echte susteren van Echt-Susteren en dat is allemaal Best. Ehh nee dat is Eindhoven, in ieder geval:

Zaterdag 2 september

De eerste dag was het toneel voor een voorzichtig schijnend zonnetje en een opstekend frisse wind. Alhoewel het volgens sommigen nog slecht weer was, werd er toch zonder frisse tegenzin van start gegaan. Later op de middag brak de zon ineens volledig door en werden van allen kanten de zonnebrillen tevoorschijn getoverd. Ook deed de wind van zich spreken, hetgeen hier en daar de tent afbrak. Na de lunch werden nog een aantal series afgewerkt en voor sommige onderdelen werd besloten een rechtstreekse finale op zondag te houden. Daarna het moment waar iedereen naar uitkijkt, de smaakvolle barbecue en het afbieren in de tent (nou, voor sommigen dan) De fanatieke sporters gingen als vanouds voldaan vroeg naar bed en de fanatieke feestbeesten maakten het tot in de kleinere uurtjes.

Zondag 3 september

Zondag finaledag, zo heet dat in Life Saving Nederlands en het was ook weer vroeg dag. Helaas geitenkaas was het weer er niet beter op geworden. Iets later op de ochtend hield het dan ook op met zachtjes regenen. Het kwam met bakken uit de lucht, maar dan zonder de bakken er zelf bij. Maar de dag werd niet allen gedomineerd door regen, maar ook door zeeuwse meisjes. Die wisten namelijk zo'n beetje te winnen wat er te winnen was. Zeg maar wat normaal ook op de grote toernooien gebeurt. Bij de meeste onderdelen waren de nummers 1 t/m 5 van het eindklassement voorin te vinden. Dit alles was uiteraard onder het beziedende commentaar van ons aller Hans Vijge, die het Speakeren tot grote hoogtes bracht. De eventuele stiltes waren dan ook oorverdovend.

Hans 1337 Vijge Dames individueel 














  1. Maartje van Keulen, 38 punten (RB Vlissingen)
  2. Ineke Goossens, 33 punten (RB Vlissingen)
  3. Sandra Temmerman, 28 punten (RB Vlissingen)
  4. Julie Callens, 26 punten (België 1)
  5. Christina Schulte, 21 punten (Alpen 1)
  6. Kelly Wijnants, 19 punten (België 1)
  7. Rebecca Schellen, 16 punten (Alpen 1)
  8. Caroline van den Eede, 15 punten (Aartselaar)
  9. Carmen Lecluyse, 14 punten (België 1)
  10. Michelle Boone & Esther Mostard, 12 punten (RB Zevenaar & RB Zeist)

Bij de heren waren de punten iets meer verdeeld over verschillende specialisatie Life Savers. Toch was het daar ook redelijk eentonig op de individuele onderdelen.

Heren Individueel













1. Rik op het Veld, 36 punten (RB Echt)
2. Michael Ghyselbrecht, 31 punten (België 1)
3. Robert Hendriks & Sven Helbig, 21 punten (RB Zevenaar & Alpen 1)
5. Thorsten Sonsmann, 20 punten (Alpen 1)
6. Stief Deserf, 19 punten, (België 1)
7. Dennis van Eck, 16 punten (RB Echt)
8. Stefan Ubbink, 15 punten (RB Zevenaar)
9. Carsten van Bonn, 14 punten (Alpen 1)
10. Joep Janssen & Peter Hülkenberg, 13 punten (RB Weert & RB Zevenaar)

Bij "Baywatch" tellen zoals gebruikelijk alleen de individuele onderdelen voor het individuele klassement. Er worden daarmee dus geen punten gescoord voor het heren/dames TEAM klassement. Bij de Dames verdeelden RB Echt, RB Heythuysen 1 en het Duitse Alpen 1 gingen er met de eerste drie plaatsen vantussen. Bij de heren leek het podium hetzelfde, er stonden alleen andere mensen op. Dat alles in deze volgorde RB Echt, Alpen 1 en RB Zevenaar.

Dames teams Heren teams












Oja Voor eens en altijd: OP DE FOTO KLIKKEN VOOR GROTER FORMAAT TE ZIEN!

Als klap op de vuurpijl mocht Maike op het Veld de felbegeerde wisselbokaal ophalen, onder luide aanmoedigingen van het voltallige publiek.

0wned













Foto's:
http://www.maasbracht.org/
http://www.rb-echt.nl/
http://debreuly.nl/