lifesaving.nl banner 1

Tubes

Wat is een DLRG Trophy zonder Ski Race, Ocean (Wo)Man en Taplin Relay?

 

Onvolledig! Dus worden deze onderdelen ook nog even gereviewed. Zeker als er op elk podium een Nederlander komt te staan, toch?!

 

Ski Race

Te beginnen met de Ski Race.  Daar waren bij de heren toch wel zeker grote kanshebbers voor Echt en Heythuysen. Rik kon van oudsher al meedoen om de prijzen en Ollie richt zich sinds kort ook op de Ski. Gelukkig zaten de twee heren bij elkaar in de serie en gingen ze allebei vrij eenvoudig naar de finale. Ook Bert Ubstar was dabei en mocht ook mee naar de grote finale. Jeronimo Kosternix en Ivo Hoooover kwamen wel tekort voor een finale-ticket.

 

First stop: The top

 

Grote favoriet was natuurlijk Rik Op het Veld, al was nog onbekend hoe hard Thorsten Sonsmann getraind had.  Naar het bleek niet heel veel, omdat dat lastig is als je je vooral met je taken als man en vader bezig hebt moeten houden. Onder toeziend oog van vrouw en kind knalde hij toch naar brons, want Rik maakte zijn favorietenrol waar. Matthias Mengster had deze keer geen Jeronimo om ondersteboven te varen en pakte zilver. Ruud van Bommel kwam terecht op stekkie zes. Bert werd elfde. Redelijk verrassend werd de 15-jarige Daniel Roggenland van Harasewinkel zevende. Zijn groeispurt van afgelopen winter heeft hem zeker geen windeieren gelegd en hij kijkt dan ook al met plezier uit naar een succesvolle toekomst.

 

Ski Race podium Heren

 

Bij de dames waren er ook een paar hete hangijzers in het vuur, om maar eens wat spreekwoorden te misbruiken. Zo was Smaike Op het Veld ook nog steeds een van de favorieten voor goud, ondanks dat haar absolute topvorm er nog niet is. Verder waren er nog twee dames van RB Echt die in de finale zaten, Marinaka en Leone. Daarvan was men toch ook wel nieuwsgierig wat ze klaar zouden spelen. 

 

Of was ze liever tweede geworden?

"Voor deze keer zie ik het door de vingers"

 

De race werd gedomineerd, haast vanzelfsprekend door Julia Schatz. Zij heeft de vorm voor de komende World Games al redelijk te pakken en ging er als een raket vandoor. Daar hoefden we ons geen zorgen meer over te maken.  Om plek twee werd het des te spannender. Sabrina (Welters) van Duisburg-Homberg ging de strijd aan met Maike. Sabrina alias de moeder-sma zeker niet te verwarren als Aline Hundt. Het was een neuslengte verschil, maar Duus-boerk-Hom-berk kreeg toch echt zilver. Desalniettemin weer een podiumplek voor Smaike. Marinaka Peeters kwam ondertussen als zevende over de meet en Leone Kelleners pakte toch nog net even een puntje mee. Daarbij liet ze nog een tweetal mensen puntloos achter.

 

Ski Race Podium Dames

 

Oceanman*

Traditioneel als een-na-laatst is de oceanman. Het koningsnummer van de individuele Ocean events. Er was maar een iemand die genoemd werd voor de eindzege en dat was Rik Op het Veld, zo lieten de underdogs weten. Zou er dan verpletterend toegeslagen worden? Hoe dan ook staan er genoeg kandidaten op de startlijn. We schakelen live over naar de CapCam van Ruud van Bommel! Dit is een gebruikelijke methode in Australië, maar wij durven dat ook in finales.

 

...

 

Sorry dames en heren, maar we hebben enkele technische problemen. Schijnt normaal te zijn bij zo'n eerste keer een noviteit presenteren. Ik hoor van de redactie dat we alleen het geluid kunnen doorspelen. Dat is in ieder geval al beter dan niets. Komtie dan!

 

*plons* "Hier Ollie! We zijn net vertrokken met zwemmen en ik ben maar vast gegaan. Het lijkt er op dat Sappie in mijn slipstream zit. Ik zal bij de boeien even checken of het zo is, kan nu geen tijd verliezen!"

 

We verstaan je luid en duidelijk Ollie! Ook al hoort hij ons niet. Het is in ieder geval duidelijk dat de heat on is.

 

"Ja hoor! Hij zit gewoon in mijn slipstream, de luie hond! We moeten maar nog een klein stukje naar de kant."

 

"We kwamen net aan land en daar kwam hij me al voorbij, dat rennen heeft hij zeker bij Northcliffe geleerd?!"  *kraak* "Ik pak nu mijn board, net na Rik dus ik ga er weer vol achteraan!"

 

Het moge duidelijk zijn dat de strijd tussen Ollie en Sappie gaat, maar zit er misschien ook iemand achter jullie?? Als hij ons nu maar eens kon horen...

 

"Ik zit gewoon achter Rik aan! Ik ruik zijn voeten al. Maar verrek, die Daniël Kletsman gaat ook hard zeg. Die komt steeds dichter bij me."

 

"Daar ben ik weer! We zijn nu net in de transition naar Ski. Hier loopt die gekke Rik ook weer een beetje verder uit! *hijg, puf* Ik kan hem hier in ieder geval niet bijhouden. Rik is veilig. Nu nog maken dat ik Daniel voorblijf, dat wordt knallen."

 

 *pffff* "Het wordt nog spannend, maar het is mogelijk!"

 

"Hahaha! Die gekke Sappie moedigde me nog even aan na de tweede boei! Nu gaat die Kletsman het nooit meer redden, Nederland pakt 1 en 2!"

 

"Jeuj Jeuj!" *hijg*

 

Reporter Ollie

Onze CapCam drager: Ollie (met groupie)

 

Nou dat was me de race wel dames en heren! Voor de volledigheid dus nog even het lijstje: Goud voor Rik Op het Veld, zilver voor Ruud van Bommel en brons van Daniel Gätzschman. Niels van Dalen werd nog netjes achtste. Eens kijken wat de dames doen.

 

Bij de dames helaas nog geen CapCam, ze durfden het niet aan vanwege trager worden of iets dergelijks. Anywaytjes.

Een beetje afgekraakt, maar Julia Schatz maakte wederom de dienst uit en Maike kwam het dichst in de buurt. Daarmee pakte Smaike nog wel even een andere World Games-ganger in, Stefanie Schoder. Die werd namelijk derde. Dat was net voor Marinaka, die vierde werd. Voor Heythuysen kwam Saskia Coolen nog als zevende over de lijn, die zo liet zien dat het ook allemaal niet niets is. Op de een of andere manier had Stefanie Kasperski al afgezegd, net als een paar andere underdogs. Waarom weet niemand, maar er waren slechts 13 dames aan de start van de finale. 

 

Paddel voor je kop

Saskia Coolen en haar paddel.

 

Oceanman Relay*

 

Dik op kop

Niels geeft Ollie de "GO!"

 

Traditioneel als allerlaatste en de koningsestafette, de Oceanman Relay. Met deze estafette laat je zien hoe volwaardig je team is, van elk type Life Saver heb je een specialist nodig. En die hadden ze bij de mannen van Heythuysen. Van start tot finish leidden ze de weg, de race was al direct in de broekzak. Niels liet Ollie varen terwijl andere teams hun ski nog niet eens bij het water hadden. Het sterk verjongde team van Halle bokste zilver voor elkaar. De Magdeburgers hadden deze keer de start niet gemist en dat leverden ze nu brons op. Het team van Zevenaar pakte al dan niet met eindsprint een vijfde plaats.

 

Team Zevenaar 1

 

Bij de vrouwencompetitie deed Halle haar naam wel eer aan en pakte goud. Daarachter was er plek voor een kleine sensatie. Het nieuwe team van Tilburg eindigde voor Echt! Onder leiding van Ineke Goossens die het ski-gedeelte voor haar rekening nam was er toch echt een duidelijk verschil op de meet. Dat belooft nog wat voor de toekomst en datzelfde geldt voor de dames van Echt die later dit jaar hun kunnen zeker nog naar een hoger plan tillen.

 

Tilburg Powerrr

Ineke Goossens laat Nicole van der Kooij het zilver ophalen

 

In het dagklassement pakte Echt een twee plek en Heythuysen een derde.  Waarbij deze twee teams respectievelijk een heren- en een damesteam misten. Helaas was bij de laatste prijsuitreikingen geen hond meer aanwezig, waardoor de podia van de Oceanman*, Taplin en Dagwinnaars nog geen derde van het podium gevuld was. Hierdoor dus ook geen foto's.  Duidelijk is hoe dan ook dat dit de meeste succesvolle Trophy wedstrijd tot nu toe was voor Nederland, met een record aantal Nederlandse deelnemers en jawel, op elk podium minstens één Nederlander. Hulde! Dat Nederland gaat nog eens heel groot worden! De volgende ronde is op 11 juli in Hooksiel.

 

Volgende keer maar wat meer mensen meenemen?

"Volgende keer maar wat meer mensen meenemen?"

 

*= Daar waar man staat, kan ook woman worden gelezen.

 

Uitslagen: DLRG

Foto's: RB Zevenaar, DLRGDerWesten.de

Filmpjes: Life Saving Tube

Verslag Deel 1 , Deel 2