lifesaving.nl banner 1

Klaar voor de start van het ocean seizoen? Af!Voor de mensen die uitkijken naar de echte start van het ocean seizoen is er goed nieuws. Tenminste als je verder reizen dan je provinciegrens niet erg vindt, of heel ver op je ski en board wil varen. Voor het eerste weekend in mei staan namelijk al weer twee stuks wedstrijden gepland. Dus doe er je voordeel mee. Het gaat om het Oceanman festival in Hossegor en de Tulipadle in Noordwijkerhout.

 

 

 

 

 

 

 

Het ziet er naar uit dat een selecte Nederlandse delegatie richting Hossegor zal gaan voor het Oceanman festival. Op 1 mei zullen de wedstrijden voor de masters gehouden worden en op 2 en 3 mei zijn de senioren aan de beurt. Voor die senioren is er dan een verscheidenheid aan onderdelen te beleven:

 

Individueel:

Beach Sprint

Beach Flags

Beach Run

Surf Race

Board Race

Surf Ski

Oceanman

 

Team:

Beach Relay (met 3 personen)

Rescue Tube (met 4 personen)

Board Rescue (met 2 personen)

Surf Relay/Teams (met 3 personen)

Board Relay (met 3 personen)

Surf Ski Relay (met 3 personen)

Taplin Relay (met 3 personen)

 

Poster

 

Daarbij komt dat een team mag bestaan uit Life Savers van een club, regio, land of een willekeurige samenstelling daarvan. De afgelopen jaren was er daarmee ook een grote verscheidenheid aan nationaliteiten op het Oceanman festival te vinden. De inschrijvingen moeten gedaan zijn voor 24 april en dat kan met de gegevens uit de formulieren onderaan deze pagina. Oja hadden we ook al gezegd dat er 1800 prijzengeld te verdienen valt?

 

golfje

 

Een stukje dichter bij huis zal er in Noordwijkerhout op zaterdag 2 mei de Tulipaddle gehouden worden. Tulip, Paddle, heeft u 'em? In ieder geval moet er ook hier voor 24 april opgegeven worden. Dat kan allemaal via de site, waarvan de link ook weer onderaan te vinden is. Bij deze wedstrijd zijn dan weer aparte klassementen voor Stand-Up Paddle, Paddleboards, Surf Ski's, Outrigger en meer van dat soort spul. Opvallend is misschien ook wel de verschijning van enkele bekende sponsoren op het affiche.

 

What SUP

 

Uiteraard hopen we te zijner tijd de wedstrijden weer te verslaan zoals u dat van ons gewend bent. Daarvoor zijn we ook nog op zoek naar verslaggevers. Uw sollicitatie kunt u richten aan adminATlifesavingPUNTnl of via het contactformulier. Bij de weg staat dit alles ook in de Lifesaving.nl Kalender. Wij van Lifesaving.nl wensen u een prettig Ocean seizoen!

 

Tulipaddle

 

Meer info:

oceanmanfestival.canalblog.com

tulipaddle.nl

Regels Oceanman Festival (Frans)

Regels Oceanman Festival Masters

Regels Oceanman Festival (Engels)

Programma Oceanman Festival

Programma Oceanman Festival Masters

Inschrijfformulier Oceanman Festival