lifesaving.nl banner 1

Double trouble Al vroeg op dag twee van de Aussies begon het spektakel. Al om half 8 werd de eerste uitslagen op het internet gegooid. Tijd dus om te kijken naar dag 2 van de Australische Surf Life Saving Championships 2009.

 

 

 

 

 

 

 

 

Maar het duurde nog tot de middag voor de volgende finale waar de medailles ook echt verdeeld werden. 

 

Open Men's Surf Board Relay Race

Al voor de start van dit onderdeel wist iedereen dat er natuurlijk maar één team was die dit kon en zou gaan winnen. Hoe kan het ook anders als je Zane Holmes, Shannon Eckstein en Pierce Leonard in een team stopt. Wie kan daar nu iets tegen in brengen? Helemaal niemand dus.  Best of the rest werd Burleigh Heads Mowbray Park A, jaja, met Wes Berg en Hugh Dougherty. Andere Kellogg's-gangers als Dylan Newbiggin en Matt Poole zorgde bij Mooloolaba a voor 4 punten met de derde plek. Inderdaad krijgen in Australië alleen de eerste zes punten teruglopen van 6 naar 1.

 

Dan Moodie vs. Glenn Anderson

 

Open Men's Surf Teams Race

Voor het volgende onderdeel nam Pat O'Keefe, trainer van Northcliffe, het bovenstaande team van de Board Relay en voegde daar alleen nog een snufje Nathan Smith aan toe. De enigen die dan nog in de buurt van goud kunnen komen zijn de andere teams van Northcliffe. De B garnituur van Northcliffe bestond deze maal uit Luke Nisbet, Beau Cummins, Dev Lahey en Daniel Moodie.  Dev Lahey kent u natuurlijk van het aanstormend surf swim talent dat hij is en de vette foto die dat opleverde hieronder. Dan Moodie zag u dan weer hierboven de Nieuw-Zeelandse Iron Man winnen voor Glenn Anderson. Tenminste even een visualisatie wie wie ook alweer is.

 

Dev Lahey

 

Open Women's Rescue Tube Rescue Race

Ook bij de dames was het ondertussen weer feest voor Northcliffe. Ditmaal moesten ze er meer mensen voor laten overvliegen en van wat verder weg ook. Zo kwam "The Cliffe" met Flora Manciet, Eloise van Gysen, Julia Walker en Kelly Jury aan alweer een stuks goud en daar waren de dames maar wat blij mee, waarvan hieronder akte. Op het podium werden ze vergezeld door de teams van City Of Perth A en Alexandra Headland GOLD.

 

Nortcliffe celebrates

 

Open Women's Single Ski Relay Race

Nu begint het zo langzaamaan wel eentonig te worden met al dat geNorthcliffe. Is er dan helemaal geen enkel ander team dat weet te winnen?? Jazeker wel. The K-Team, zoals ze al liefkozend genoemd worden, wist deze keer iedereen te snel af te zijn door de gladiator Bateup af te lossen met veteraan Sullivan en Teneale Hatton. Frappant was dat het op papier sterkste team van Northcliffe er totaal niet aan te pas kwam in de finale. De Australische kampioene van vorig jaar, Flora Manciet en voormalig Aussie champ Sheree Merryfull hielden er niets aan en moest zelfs team B, C en D voor laten gaan. Team B werd dan nog wel tweede en pakte de nodige punten mee, want het kan toch niet zo zijn dat Kurrawa in de clubscore in de buurt gaat komen. Burleigh Heads Mowbray Park A met Alyce Bennett pakte nog mooi even het brons mee met 4 welverdiende punten.

 

The K-team

 

Surf Boats

Uiteraard zijn er tientallen verschillende klassementen voor de surfboten, waarvan we niet alles zullen gaan op lopen hoesten, maar wel even een tweetal mooie verhalen. Zo ging een surf boat van Currumbin even wat opwarmen toen ze voorbij de branding twee jonge zwemmers in nood zagen die door een sterke mui-stroom alleen maar verder de oceaan in getrokken werden. En dan maar denken dat er tegenwoordig geen mensen meer gered worden door surf boten. Ze hadden de twee Engelse backpackers nog niet op de kant gezet of ze zagen alweer een Ierse toerist op een zandbank geplet worden door de metershoge golven. Deze keer moest de boot maar terugroeien met twee man minder, want de toerist was te zwak om aan boord te komen. Deze man was in zware paniek en was heilig overtuigd dat hij het niet zou gaan halen, maar zoiets laten de Viking van Currumbin natuurlijk niet zomaar gebeuren. Dus werd de man naar de kant gezwommen, waar zelfs nog bijna gereanimeerd moest worden, maar hij heeft het uiteindelijk gehaald.

 

Heroes

 

Dan was er verder nog eens een surf boat crew van het team van North Cottesloe. Dit team was al drie jaar achter elkaar Australische Kampioen en dus zwaar favoriet. Maar dan moet je wel wel eerst de finale halen! Stuurman Jack Aliss, maakte in de eerste de beste ronde een ongehoorde beginnersfout en was het gelijk bekeken. De concurrentie was mijlenver weg, om precies te zijn vijf bootlengtes. Einde oefening dacht iedereen op de kant. "Ze maken me af dacht Jack." Hij vertelde dat ze laatste lagen en het enige wat roeiers zeiden was: "Maakt niet uit, we pakken ze een voor een terug." Dan moet je natuurlijk onwaarschijnlijk goed zijn, maar zowaar bij de keerboei lagen ze alweer tweede. Ze roeiden voor wat ze waard waren klommen over de deining heen en... 

Wonnen met vijf bootlengtes voorsprong. "Onwaarschijnlijk" werd er uit diverse concurrerende boten geroepen. Hulde, zeggen wij.

 

Daarom speciaal ook nog even een filmpje met the North Cottesloe J crew.

 

Tot zover dag 2, op naar dag 3!

 

Foto's:  www.jamd.com, www.harvpix.com

www.aussies.slsa.asn.au

Aussie Titles 2006 (met Jeronimo en Hemd)

Aussie Titles 2007

Aussie Titles 2008 (met Sappie en Smaike) Dag 1, Dag 2, Dag 3, Dag 4

Aussie Titles 2009 Dag 1