lifesaving.nl banner 1

Dean Mercer en Nathan Smith in de achtervolgingZondag 22 februari valt eindelijk de beslissing in de Kellogg's Nutri-Grain series op het strand van Coogee bij Sydney. Voordat de grote Zane & Shannon show uitmaakt hoe de 200.000 Australische dollar verdeeld wordt, nemen wij nog even de hoogtepunten in beeld. Wie gaat het in de finale helemaal waar maken?

 
 
 
 
 
In Australische media wordt natuurlijk al druk gespeculeerd in de aanloop naar de grote finale. Op dit moment gaan Shannon Eckstein en Naomi Flood aan de leiding, maar dankzij het dubbel te verdienen puntenaantal van de finale is niemand zeker van zijn plek.
 
Dean Mercer, die hierboven nog achternagezeten wordt door Nathan Smith, moet  een behoorlijke prestatie gaan leveren om zijn doelen nog waar te maken. Aan het begin van het seizoen gaf hij aan dat hij in de top 6 wilde finishen. Daarmee zou hij dan automatische gekwalificeerd zijn voor het volgende seizoen, maar tegelijkertijd zou hij daar ook voor bedanken. Een soort afscheid in stijl dus. Momenteel staat hij nog gedeeld negende op 13 punten achter de gedeelde vijfde plaats van Corey Jones en Pierce Leonard.
 
Over Pierce Leonard gesproken, hij kan wel eens de underdog zijn dit weekend, want van druk is bij hem totaal geen sprake. De Australische Kampioen van 2007 werd vorig jaar vierde in het overall klassement en zelfs tweede in de finale.
 
Extra spannend is het natuurlijk omdat de situatie van vorig jaar opnieuw nagespeeld wordt. Shannon stond vorig jaar bij het ingaan van de finale ook nog bovenaan de ranglijst, met 3 punten voor op Zane, maar had toen ongeveer de slechtste wedstrijd van zijn carrière. Met die vierde plaats van toen, want daar hebben we het over, verspeelde hij de Series en de kans op een Kellogg's Nutri-Grain hattrick.
 
Verdedigend kampioen Elizabeth Pluimers
 
Bij de dames staat de verdedigend kampioene er niet helemaal rooskleurig voor met een vierde plek. Zes punten voor haar staat Courtney Hancock en slechts vier puntjes van haar verwijderd is Kristyl Smith. "Ik sta 12 punten achter op Floody en dat is best wel een eind, maar je kunt alleen maar je best doen en verder heeft het geen zin om je druk te maken over haar." Haar blessure  uit het voorseizoen heeft ze ook eindelijk achter zich gelaten. Daarmee kan ze onverschrokken vooruit kijken naar de finale in Coogee, waar ze goede herinneringen aan heeft. Vorig jaar won ze er de Series, ondanks dat er uit de finishfoto besloten werd dat ze tweede werd in de finale. Het jaar ervoor won ze nog in de sprint van Kristy Harris.
 
De grootste kanshebster is en blijft natuurlijk Naomi Flood. Floody heeft echter nog meer aan haar hoofd dan alleen de Iron Woman winnen. Het Southern Queensland Sunfish team staat namelijk op het punt een hattrick aan overwinningen te verliezen aan het team van Floody dat nu bovenaan staat, de Northern New South Wales Hammers. Het Sunfish team bevat veel grote namen van de Gold Coast, zoals Eckstein en Holmes."Maar ik ben er van overtuig, dat we hebben wat ervoor nodig is om deze trofee van dat Hollywood team (de Sunfish) af te pakken!" Aldus een strijdlustige Naomi Flood, die er in ronde 2 bijna eigenhandig voor zorgde dat haar team de Taplin won, door zelfs de heren te verslaan op de Ski. Dat kunt u nog eens rustig hieronder bekijken
 
{mgmediabot2}type=flv|path=http://www.kelloggsironman.com.au/videos/rd4_ironman.flv|title=Iron Man ronde 4 hoogtepunten|description=Klik hier voor het filmpje met de hoogtepunten van de Iron Man uit de Kellogg's Nutri-Grain series 2009 - Ronde 4 in Coolum|path=http://www.kelloggsironman.com.au/videos/rd4_ironwoman.flv|title=Iron Woman ronde 4 hoogtepunten|description=Klik hier voor het filmpje met de hoogtepunten van de Iron Woman uit de Kellogg's Nutri-Grain series 2009 - Ronde 4 in Coolum|path=http://www.kelloggsironman.com.au/videos/rd2_taplin.flv|title=Taplin Relay ronde 2 hoogtepunten|description=Klik hier voor het filmpje met de hoogtepunten van de Taplin Relay van ronde 2 in Kurrawa waar Naomi Flood de heren op de ski er af vaart|width=500|height=500{/mgmediabot2}

Mocht u de filmpjes niet kunnen zien, zoals het hoort, klik dan op deze link .

 

De finale is zondag van 13:00 lokale Sydney tijd live te volgen op het Seven Network en zal volgens het eliminatieformaat van 18, naar 12, naar 6 deelnemers gaan om de dubbele punten te verdelen.

 

Bronnen

goldcoast.com.au Over Naomi Flood

goldcoast.com.au Over Elizbeth Pluimers

goldcoast.com.au Over Dean Mercer 

Kellogg's Nutri-Grain Ironman Series - Ronde 1

Kellogg's Nutri-Grain Ironman Series - Ronde 2

Kellogg's Nutri-Grain Ironman Series - Ronde 3

Kellogg's Nutri-Grain Ironman Series - Ronde 4

www.kelloggsironman.com.au (Nu met filmpjes tot en met ronde 4!)