lifesaving.nl banner 1

Met z'n allenNa de spectaculaire derde ronde kon het natuurlijk niet ineens "flat ass" zijn, dus wederom nog meer spektakel van hetzelfde kaliber in de vierde ronde van de Kellogg's Nutri-Grain Series. Dit zorgde voor een opgeschudde tussenstand bij de dames en een nieuwe winnaar bij de heren.

 

 

 

 

 

 

Allereerst even terug naar de derde ronde. Daar werd Hayley Bateup namelijk door een golf van haar board afgeholpen. Behalve dat u zag dat het board hartstikke doormidden was, kreeg ze het board ook nog in haar nek. Dit leverde uiteindelijk een kapot trommelvlies en een hersenschudding op. 

 

Gladiator taken down

Hayley na haar board ongelukje in ronde 3.

 

Elk normaaldenkend mens weet dat dit betekent dat ze de vierde ronde niet mee gaat doen, maar elke Hayley-kenner weet wat er nu komen gaat. De strijder in haar nam het namelijk over en ze probeerde het gewoon even tijdens de warming up. Met een badmuts over haar oor en ondanks dat ze zich een beetje duizelig voelde. Ze had daar even moeite met een klein golfje en mocht van haar coach, Phil Clayton, niet meedoen. Des te zwaarder, des te beter ze wordt, dus besloot Hayley gewoon mee te doen aan  het verkorte, normale parcours van ronde 4. Dit zou verstrekkende gevolgen hebben.

 

Nog een slachtoffer van de surf

Ook Chelsea MacKenzie kon de race niet afmaken en werd door haar ouders naar het ziekenhuis gebracht.

 

Vanaf de start  was het namelijk raak. Direct toen ze op de ski sprong was ze er vandoor en leek een droom comeback in de maak. Echter liet Naomi Flood dit niet op zich zitten en zwom de achterstand goed. Na de laatste zwemboei kon Floody ervandoor gaan, door van een gigantische golf te bodysurfen. Hayley durfde helaas pindakaas niet dezelfde golf te pakken; "Ik was bang dat ik te diep zou gaan en mijn oor nog meer zou beschadigen."

 

Voor Floody betekende dit dé kans om de teleurstellende 13e plek uit ronde 3 goed te maken. Daarvoor moest ze geen fouten maken in het rondje board. "Coolum is altijd erg slecht voor mij geweest," aldus Floody zelf, "ik heb hier altijd pech en maak gekke foutjes." Deze keer gebeurde er voor haar deze keer echter geen rare dingen meer en met een vastberaden board ronde wist ze de race met een fijne voorsprong te winnen. Hiermee pakte ze ook de leiding in het algemeen klassement.

 

win floody win

 

Daarachter had Hayley Bateup ondertussen al gezelschap gekregen van Courtney Hancock. Deze twee dames lieten elkaar tot en met de finish ook niet meer uit het oog. Kortom een heuse sprint finish, na weer een dramatische ronde, waarin Chelsea Mackenzie uiteindelijk een gebroken  teen bleek te hebben gekregen. De sprint werd gewonnen door Courtney Hancock. Waarvan hieronder akte.

 

Hayley en Courtney tussling for second

 

De prestaties van Kristyl Smith vielen wederom tegen, met slechts een tiende plek. Dat zorgt voor een verandering in de tussenstand. Deze is onderaan terug te vinden.

 

Bij de heren zorgden de omstandigheden deze keer ook voor meer opschudding. Wonder boven wonder wist geen van de heren namelijk echt voordeel te halen uit de hoge golven. Het hele veld bleef gewoon lekker dicht bij elkaar. Iets wat de openingsfoto al laat zien.  Wel had Chris Allum zich in de ski race losgemaakt van het veld, maar deze snelle start moest hij bekopen en viel terug naar de 11e plaats.

 

Beetje spelevaren

 

De winnaar van vorig jaar, Corey Jones was wederom in vorm. Samen met Shannon Eckstein en Matt Poole moest hij namelijk slag om slag strijd leveren na de laatste boei. Pas in de laatste meters werd er dus een beslissing gemaakt. Deze drie heren kwamen het meest in aanmerking voor het podium. Terwijl Zane Holmes ondertussen genoegen moest nemen met een vierde plaats, wist de 20-jarige Matt Poole het meeste te halen uit een klein beetje deining. Het kwam uit zijn kleine teen, maar het was genoeg om nog even de overwining te vieren voor hij hij daadwerkelijk over de finish ging.

 

Breakthrough win 

Matt Poole wint ronde 4!

 

Matt werd de laatste tijd al genoemd als degende die het de komende jaren de heren Eckstein en Holmes moeilijk kan gaan maken. Dat werd wel vaker gezegd van de Australische onder 19 Iron Man kampioen van het vorige jaar, maar deze keer komt het dus wel heel snel.

 

klimmen

 

Achter Matt was het  Corey Jones die Shannon versloeg om plaats drie. Daarmee werd de lijn Holmes-Eckstein maar liefst doorbroken door twee man. Eckstein en Holmes werden respectievelijke derde en vierde. Veel veranderd het niet aan de tussenstand en het bepaalt al helemaal niets, met de dubbele punten voor de finale ronde op 22 februari op Coogee Beach bij Sydney. Tevens maakte de SLSA van de gelegenheid gebruik om Shannon als teamcaptain te benoemen voor de komende driedaagse International Surf Challenge in Zuid-Afrika in maart. 

 

Dames
Heren
Naomi Flood 57
Courtney Hancock 51
Kristyl Smith 49
Elizabeth Pluimers 45
Alyce Bennett 44
Hayley Bateup 44
Gemma Newbiggin 44
Allira Richardson 41
Chloe Jones 39
Alicia Marriott 38
Terri Sullivan 35
Kirsten Ulmer 33
Chelsea Mackenzie 29
Brodie Moir 29
Bonnie Hancock 27
Flora Manciet 25
Rebecca Creedy 24
Bianca Lee 22
Shannon Eckstein 69
Zane Holmes 66
Matt Poole 59
Nathan Smith 52
Pierce Leonard 51
Corey Jones 51
Hugh Dougherty 48
Wes Berg 39
Luke Nisbet 38
Dean Mercer 38
Chris Allum 37
Hayden Allum 33
James Stewart  23
Dylan Newbiggin 22
Kendrick Louis 20
Jack Hansen 16
Andrew Mosel 13
Brendon Sarson 9
 

 

Bronnen

slsa.com.au
au.news.yahoo.com

Foto's: www.harvpix.com

Kellogg's Nutri-Grain Ironman Series - Ronde 1

Kellogg's Nutri-Grain Ironman Series - Ronde 2

Kellogg's Nutri-Grain Ironman Series - Ronde 3

www.kelloggsironman.com.au (Nu al met filmpjes van ronde 1!)