lifesaving.nl banner 1

Nivea Trophy LogoOok dit jaar weer een Nivea Trophy in Duitsland, maar wel zonder de bekende deelname uit Nederland. Die is dit jaar namelijk VERBOTEN, wegens dat ene grote evenement van de zomer.

In de aanloop naar de WK heeft de organisatie er ook al voor gekozen om de Nivea Cup én de German Cup uit te laten vallen. Hiermee dus ook om buitenlandse teams te weren uit de ocean wedstrijd serie. Dit alles om de organisatie niet te overbelasten. Daarom is er dit jaar ook geen sprake van een serie, maar slechts één enkele Nivea Trophy wedstrijd.

 

Sappi over geen Nivea Trophy 2008
Sappie denkt er het zijne van. (klik voor grotere meningsuiting)

 

In de afgelopen week werd al naar buiten gebracht dat er nog slechts 90 plaatsen vrij waren voor Life Saving Clubs van Duitse oorsprong. Waar het afgelopen jaar ruim voor het aanmeldslot de plaatsen al bezet waren, was er dit jaar nog even wat aanmeldingsruimte. Niet dat deze wedstrijd nu megavormen aan gaat nemen en op de Nivea Cup gaat lijken, nee, slechts een "select" gezelschap kan meedoen. 

 

Wie het eerst kwam, maalde ook het eerst en ondertussen zijn dan ook alle 200(!) startbewijzen vergeven. Helaas moeten er dus hele volksstammen uit binnen- en buitenland nu teleurgesteld gaan worden, wel gaat LifeSaving.nl uiteraard verslag doen van de gevolgen van deze ene wedstrijd in Beckum op 14 juni 2008.

 

Bron: Rettungssport.comDLRG.de