lifesaving.nl banner 1

Rescue 2010

Op zondag 10 oktober begonnen de masters  met het veroveren van het eremetaal op de beach-onderdelen. Gelukkig waren de hoge golven die de nationale ploeg de twee dagen ervoor had gehad iets afgezwakt. Bij de heren vlogen er al direct medailles om de oren na het eerste onderdeel toen Hans brons wist te winnen op de board race.

De ski race die erna kwam resulteerde voor Jeroen Koster in een 9e plek, Stefan Ubbink in een 6e plek en wederom voor Hans Vijge een bronzen medaille.

Hierna gingen de heren door met de oceanman, die voor Stefan een 9e, voor Jeroen een 5e en voor Hans een gouden plek opleverde! Deze eerste plek werd niet zomaar verdiend. Bij het uit het water rennen na het zwemmen (volgorde was ski-board-zwem-ren) lag Hans nek aan nek met Thomas Woodriff van Bronte SLSC. Na een sprintje bergop het strand op zat Hans in de binnenbocht bij het keren om de vlag en kreeg Thomas achter zich. Thomas zette op het rechte stuk naar de finish lijn nog een sprintje in en kwam naast Hans rennen. Hans bijna op het einde van zijn latijn perste het laatste beetje energie eruit en wist in de laatste meter het verschil te maken door zich hard naar voor te gooien.Het eerste goud was op ocean is binnen!

Bij de board rescue waren het twee duo’s die van start gingen. Wim Hover samen met Eric Dumas veroverde de 4e plek net voor Jeroen en Stefan die de 5e plek behaalde.

Surf ski relay bezorgde voor het trio Eric, Jeroen en Stefan een zeer mooie zilveren medaille! Direct gevolgd door de Ocean man relay waar hetzelfde trio weer schitterde door nog zo’n zilveren medaille te veroveren. De surf team (estafette van 3x de surfrace) behaalde Eric, Jeroen en Stefan een bronzen medaille!
Ook de board relay (estafette van 3x de boardrace) was voor dit trio uitdagend genoeg en samen streden ze hard voor het eremetaal. Deze strijd leverde hen een bronzen medaille op! De surf race werd na een mooie race door Malcolm Allen gewonnen en Hans werd tweede.

De dames waren natuurlijk ook aanwezig op het strand en in de zee. Zij begonnen aan een mooie twee dagen met veel zon en leuke golfjes en een regen van medailles. Op de beach flags starten Mieke Hover en Marjolein Peulen voor Nederland. Mieke weet de 4e plek te veroveren en Marjolein een zilveren medaille! Marjolein begint aan een winning spree en wint de ene medaille na de andere. Het publiek wordt wild!
Om te beginnen haalt ze
een gouden medaille op de surf race!
Een zilveren medaille op de onderdelen; 2 km beachrun, beach sprint en de board race.
Ondertussen weet Mieke een zeer mooie 6e plek te bemachtigen op de ski race.

In de board relay is het trio Francoise, Mieke en Marjolein sterk en ze weten de 3e plek te bemachtigen. Ook in de surf race weet dit trio de bronzen plak veilig te stellen. In de beach relay weten ze een mooie 4e plek te behalen.

Na deze laatste race trekt de regenbui van medailles over en gaan onze master helden huiswaarts. Om 's avonds in master-style hun closing party te gaan vieren.


Ook in het foto-album zijn alle foto's die Bart heeft door weten te mailen aangevuld.
Link: http://picasaweb.google.nl/106878852763490040988/WKLifesaving2010?feat=directlink