lifesaving.nl banner 1

Rescue 2010

Wat later dan beloofd, maar toch komen nu de update van dag 4 en nieuws over de masters.

Vervolg dag 4
En het is alweer tijd voor de laatste lange dag die gaat komen op het strand voor de nationale ploeg. De dames begonnen deze dag met de surf race waar voor Nederland Leone aan de start verscheen. Helaas bleef het voor Leone bij het zwemmen van de heat en kwam ze niet tot de halve finales.

De heren begonnen met de board rescue finale die de dag ervoor niet was doorgegaan. Peter zwemt veel rechter naar de boei en Niels gaat hem halen op het board.
Helaas komen ze op de terugweg in de problemen in de hevige golven en Niels komt pijnlijk hard op het board terecht met zijn bovenbeen. Niels maakte zo’n harde klap op Rik’s board dat het board zwaar gedeukt en gescheurd aan de kant komt. Niels bovenbeen is er niet veel beter aan toe en begint gelijk te zwellen.
Gelukkig heeft Leone altijd zalfjes bij zich voor als Niels zich bezeert en hij wordt dan ook gelijk onder handen genomen. 
3567 marianka board rescue

De dames gaan door met de Board race met Maike en Marianka aan de start. Marianka blijft steken in de heats en Maike gaat door naar de halve finale waar de beste 8 door zullen gaan naar de finale. Maike eindigt op een 9e plek in de halve finale.

Bij de board race voor heren gaan Rik en Niels (met z’n bezeerde been) van start. Ze halen allebei de halve finale, maar door de ongunstige loting van de halve finale komen ze beide niet door naar de finale. Troost is dat de nummers 1 tm 5 uit de finale bij hen in de semi’s zaten.
3616 niels start board race

De dames gaan nu de oceanwoman doen met Maike en Marianka voor Nederland aan de start. Beide halen de halve finales maar Marianka heeft hem afgezegd om energie te sparen voor de rest van de dag. Maike gaat door de halve finales en zal als 9e eindigen in de finale.

Verder de oceanman relay heats waarin startte: Rik op ski, Ruud op board, Peter zwemmen en Martin als renner. De heren plaatsen zich voor de finales waarin Rik bleef skieën, Niels ging boarden, Ruud als zwemmer en Peter als renner. Door een uitstekend gezwommen race van Ruud bleef hij naast Marcel Grasmaaier van Duitsland zwemmen, ze kwamen gelijk aan bij de laatste boei. Duitsland had hun renner (Nyk Bahro)  bij de laatste boei in het water liggen zodat deze vol energie het laatste stuk kon zwemmen. Nyk zwom zo’n 15 meter van Ruud weg maar door een gunstige golf kwam Ruud ernaast te liggen. Daardoor behaalden ze  de 11e plek direct achter Italië en net voor Duitsland.

De dames oceanwoman was een directe finale. Na een goede start van Maike en een prima race van Marianka op board was het aan Anneloes om het stuk te zwemmen. Helaas verloor ze plek 6 en kwam als 9e uit het water. Ilvy liet zich niet meer inhalen de uitslag was hiermee bepaald.

De board rescue die de dag ervoor niet gehaald was, is aan de beurt. Anneloes en Marianka laten zien dat ze het waard zijn om in de A-finale te staan en eindigen op een mooie 7e plek.

Bij de beach sprint startten Martin en Peter voor het eremetaal . Martin lag er helaas al in de serie’s uit en Peter gaat eruit in de halve finale.
De dames beach sprint zijn het Saskia en Anneloes die hun best mogen doen op de 90 meter. Saskia haalt net geen halve finales maar gelukkig houdt Anneloes de Nederlandse eer hoog door de B-finale te winnen.

In de beach relay heren  is het gemis van Robert als starter weer goed te merken. Omdat ook Niels niet kan rennen met zijn zere been wordt Rik ingezet. Helaas ging de overname tussen Martin en Ruud niet goed en het stokje viel op de grond. De heren lagen na deze wissel te ver achter om de B-finale te bereiken.
Bij de dames startten Maike, Marianka, Anneloes en Saskia op de beach relay, en weten de B-finale te bereiken. Helaas wordt het stokje te vroeg overgenomen door Saskia en het team wordt gediskwalificeerd.
Hiermee wordt deze laatste dag helaas zonder eremetaal afgesloten voor het Nederlands team. Gelukkig kunnen ze 's avonds weer met opgeheven hoofd en grote glimlachen rondlopen na het uitreiken van het totaalklassement; een prestatie die in Nederland nog nooit eerder is gehaald, een 7e plek op het WK!
Reden voor een feestje!! Gelukkig had de organisatie hier rekening mee gehouden en was er een grote feesttent opgebouwd naast het wedstrijdparcours. Hier werd dan ook goed gevierd en gedanst (Juffie hoe ging dat dansje ook alweer?).