lifesaving.nl banner 1

Leone Kelleners

De WK zit er al bijna aan te komen, de countdown aan de rechterkant van de pagina is zelfs al bijna op. Dus zette de reporter maar eens extra druk op de ketel en wist Leone Kelleners bereid te krijgen om een paar woordjes te spreken over de WK. Op een bekend adres (we waren er al eens eerder geweest) zaten wij tegenover Leone, met tussen ons in een lekker kopje thee.

LifeSaving.nl: Je was niet geselecteerd voor de DLRG Cup, maar nu wel voor de WK. Heb je dat aan zien komen?
"Op het WK zijn twee disciplines belangrijk en het één ligt me beter dan het ander. Maar als je me voor de bekendmaking van de WK selectie had gevraagd of ik mee zou mogen of niet, had ik je daar geen antwoord op durven geven."

Leone (midden) op de tribune van het EJK in 2007.

LifeSaving.nl: Beschouw jij jezelf dan als een zwembadspecialist?
"Mijn specialiteiten liggen in het zwembad, dus eigenlijk ja. Maar of ik daarom een specialist ben, dat is denk ik niet aan mezelf om dat te zeggen..."

LifeSaving.nl: Wat zijn jouw doelen voor de WK in het zwembad?
"Mijn individueel doel is een finale halen op de lifesaver en heel misschien de superlifesaver. Daarnaast zal ik in de 4x25m pop starten en gaan we voor een super tijd."

LifeSaving.nl: Liggen de onderdelen op buitenwater jou gewoon niet, of heb je meer interesse in de onderdelen in het zwembad?
"Eigenlijk vanaf het begin van mijn sportieve carrière liggen de zwembadonderdelen mij het beste, en hiet ben ik me dus ook op gaan richten. Al moet ik wel zeggen dat ik me afgelopen zomer breder ben gaan oriënteren en ik heb ik me ook gericht op enkele ocean onderdelen. Zo heb ik met de ski al een hoop vooruitgang geboekt deze zomer."

Een van de spaarzame momenten dat Leone aan de goede kant van de lens te vinden is op de WK 2008, hier in actie als helper op de Oceanwoman.

LifeSaving.nl: Vind je dat je tot nu toe een optimale voorbereiding hebt gehad?
"Ja, ik vind dat we voldoende trainingsmogelijkheden hebben gekregen, waaronder de trainingsstages, voor een goede voorbereiding en we zijn daardoor ook een hecht team geworden. Daarnaast heb ik hier in Eindhoven, in Roermond, Echt en op de Heelderpeel goede trainingsmogelijkheden gehad om te zorgen dat aan mijn voorbereiding niks te kort kwam."

LifeSaving.nl: Speelt het late tijdstip van de bekendmaking van de selectie een rol in hoe je traint?
"Nee, je gaat toch voor één doel, en dat is presteren op het WK. Als eerder bekend was geworden dat ik mee mocht, dan had ik niet anders getraind. En als de bekendmaking tot gevolg had dat ik niet mee mocht, dan zou ik waarschijnlijk pas na die bekendmaking minder gaan trainen. Maar dat weet ik nu niet want ik ga mee! [glimlacht]"

LifeSaving.nl: Het is dus bijna zo ver, maar wat ga je nu nog doen in de voorbereiding?
"Nu de laatste week trainen met hier en daar wat sprintjes en technieken. Mezelf focussen op de wedstrijd en de rust nemen die hiervoor nodig is."

De foto van Leone die het zelfs geschopt heeft tot affiche van de WK 2008. De foto zelf is genomen tijdens de 100m popduiken @ German Cup 2007.

LifeSaving.nl: Brengt het zwemmen van een finale meer spanning met zich mee dan de series?
"Nou, bij de series ben ik eigenlijk al heel erg gespannen. Mocht er een finale volgen dan is de spanning bij mij helemaal om te snijden."

LifeSaving.nl: Is de doelstelling, eindigen bij de beste tien landen, haalbaar?
"Ik hoop het zo!"

LifeSaving.nl: Leone, bedankt voor je tijd, veel succes en enjoy your flight!
"Bedankt, tot in Egypte!"

Leone gaat van start op de 50m popduiken @ EJK 2007.

Alle berichten over Rescue 2010