lifesaving.nl banner 1

Rescue 2010 - optie 1Zoals bekend rommelt het al een tijdje rondom de aanstaande wereldkampioenschappen in Groot-Brittannië. Het toegezegde tijdelijke olympische zwembad, dat zo mooi op het strand geplaatst zou worden, werd afgezegd en ook de mogelijkheid voor een verdere financiële ondersteuning. Want de economische crisis heeft ook Groot-Brittannie aangedaan. Daarom heeft Surf Life Saving GB een statement opgesteld voor de toekomst van Rescue 2010.

 

 

 

Afgelopen weekend was er namelijk een ILS vergadering in Duitsland. Daar moest SLSGB met de billen bloot.

 
"Surf Life Saving GB won het bod op Rescue 2010 in 2007. Echter in 2008 kwam het  organiserend comité te grote obstakels tegen voor het benodigde 50 meter zwembad. Omdat er ook niet een dergelijk zwembad in Devon of Cornwall is, zou er een gigantische infrastructuur nodig zijn voor dit evenement met 4000 deelnemers. Dit alles in een economische periode waarin sponsoring en subsidies onmogelijk zijn geworden."
 
"Surf Life Saving GB heeft daarom aan de ILS bekend gemaakt dat het Rescue 2010 niet in het originele formaat kan organiseren en heeft aangegeven dat het een kleinschaliger evenement in gedachten heeft, met alleen wedstrijden voor nationale teams."
 
Kortom dit zal betekenen:

  • géén WK Interclub (deze keer zelfs met een ongelimiteerd aantal starts)
  • géén WK Masters
  • géén WK Surf Boats
  • géén WK IRB


Rescue 2010 - Great Britain?

Binnen enkele weken neemt de ILS een beslissing over het voorstel van SLSGB. Ondertussen verwijst rescue2010.co.uk naar de website van de ILS. Mocht u alsnog een kijkje willen nemen op de website van Rescue 2010, klikt u alhier.

UPDATE:

De DLRG heeft ook een berichtje de deur uitgedaan. Daarin wordt het bericht van de SLSGB bevestigd, maar wordt ook aangegeven dat er al een nieuw organiserend land gezocht wordt. Als kandidaat heeft Egypte zich opgegeven. Deze kandidaat en haar mogelijke wedstrijdplaatsen moeten nog geëvalueerd en bezichtigd worden. Binnenkort dus meer!

Bronnen:

SLSGB (PDF)

DLRG