lifesaving.nl banner 1

Afgelopen zaterdag vond de voorlichting plaats voor de Nationale Ploeg van 2006, in het Blauw-Goud-Blauwe Clubhuis in Weert. Hier werd ook nog eens de doelstelling voor de WK duidelijk gemaakt; in het eindklassement bij de eerste acht landen eindigen.

Voor de Australië-gangers weinig nieuws onder de zon. De meeste van hen gelden al langer als vaste waardes binnen de ploeg en kennen het klappen van de zweep. De junioren hadden dit weekend tegelijkertijd een trainingsweekend, compleet met zwembad- en looptrainingen.

Voor de senioren zat er helaas pindakaas geen looptraining in, maar wel een zwembad training, in het gloedje spiksplinternieuwe Olympisch zwembad!!! Daar verheugden we ons natuurlijk allemaal op. Met voor sommigen een pitstop bij de McDonald's, gingen we op weg naar de Tongelreep.

De training was gepland voor alle senioren, junioren en WK Interclubbers. Onderweg naar de kleedkamer kregen we te horen dat er een "klein" probleempje was. De schuifwand in het bad bleef namelijk hangen op ongeveer 5 meter voor de kant. Bikkels als wij zijn, maakte ons dat niet uit. Voor iedereen dus een unieke ervaring, want hoeveel mensen kunnen nu zeggen dat ze in een 45 meter bad getraind hebben?

Na het inzwemmen en een kort gezamenlijk programma, werden door de Senioren WK-gangers nogmaals hun individuele onderdelen geoefend. Ook werden de laatste puntjes op de estafette-i gezet. Dit was namelijk de laatste gezamenlijke training in ons koude kikkerlandje! Aangezien het dus de generale training was, was het maar goed dat er wel eens wat fout ging. Iedereen weet; "Een slechte generale... is een goede uitvoering!" Kortom we liggen op schema.

De volgende gezamenlijk training zal namelijk in het spiksplinternieuwe Olympisch zwembad in Geelong zijn. (50m x 25m x 1.80m, voor slechts 2,5 miljoen Euro) Hier is overigens een gedetailleerde plattegrond te vinden van de plaatsen waar het allemaal gaat gebeuren:

Klik voor de plattegrond te zien (link werkt niet meer)

En extragratis, voor de thuisblijvers, om even in de stemming te komen, of om te zien wat er gemist wordt op het Ocean vlak in Australië.

Klik HIER