lifesaving.nl banner 1

Leone Kelleners

De prijs voor het moeilijkst-te-pakken-te-krijgen-voor-een-interview gaat met vlag en wimpel naar Leone Kelleners. Niet zo gek als je van de ene naar de andere EjC promo shoot moet. Maar ja dat is het risico van het vak. Daarom bij hoge uitzondering het laatste interview op maandag, maar wel op de gebruikelijke tijd, zoals u dat van ons gewend bent.

 

 

Lifesaving.nl: Hey Leone, was het een verassing dat je geselecteerd bent voor komend WK?

Ja, het was een verrassing. Ik zag een klein kansje dus ik ben er keihard voor gegaan. Uiteindelijk is het dan ook gelukt [glimlacht]. Nu nog knallen op het WK en dan is dit zwemjaar voor mij geslaagd!

 

Lifesaving.nl: Vorig jaar tijdens de German Cup heb je al gezien hoe de andere landen presteren op de pool events. In hoeverre kun jij je meten met de rest, denk je?

De WK is nog een veel groter toernooi dan de German Cup, het aantal landen ligt nu een stuk hoger. Ook gaan er naar het WK alleen de aller beste mensen van het land. Het niveau ligt daardoor en stuk hoger, dus meten met de rest lijkt me moeilijk. Ik zou niet weten waar ik sta.

 

Lifesaving.nl: Jij wordt, samen met Niels van Dalen, hét life saving gezicht van Nederland. Hoe voel jij je daarbij?

Het life saving gezicht van Nederland vind ik een groot woord. We zien wel hoe het uitpakt. Ik vind het leuk om te doen, maar model zou ik nooit willen en kunnen worden. Ik ben wel benieuwd wat er met de foto’s etc. wordt gedaan.

 
Leone tijdens de EjK in 2007
Leone tijdens de EjK 2007 in Frankrijk.  

 

Je hebt aardig wat eremetaal van de EJK’s die je gezwommen hebt naar huis gesleept. In 2007 was de oogst echter mager, waar lag dat aan?

Na 2006 is het team veel veranderd. Marianka en ik waren de enige die al meerdere ejk’s hadden gezwommen. We waren op één tiende vierde op de 4x 25 pop. Dit had ik niet verwacht, dus dat was wel sjiek. Het is natuurlijk wel heel jammer dat we voor de rest geen medailles hebben gewonnen.

 

Lifesaving.nl: Hoe belangrijk is het voor jou dat je de ervaring van onder andere de EJK’s mee kunt nemen naar de WK?

Dit is voor mij wel belangrijk omdat ik in die vijf EJK ’s die ik mee heb gemaakt al wat ervaring heb gekregen met de wat grotere toernooien. Zo’n grote wedstrijd is heel wat anders dan de landelijke kampioenschappen. Je zwemt tegen vreemde hele snelle mensen. De druk van presteren is heel hoog, waardoor de zenuwen door je lijf gieren. Als je dit al een paar keer mee hebt gemaakt leer je hiermee om te gaan. Dus ik weet wel zeker dat ik aan de EJK’s wat heb gehad.

 

Lifesaving.nl: Wat zijn jouw doelen voor deze WK?

Ik wil graag goed zwemmen op de onderdelen die ik mag starten. Op de 100 pop met vliezen wil ik graag een persoonlijk record zwemmen. Ook wil ik  op de estafettes graag goed presteren.

 

Leone telt af
Leone telt af als EjC 2008 boegbeeld, maar op de achtergrond telt voorlopig alleen de WK.

 

Lifesaving.nl: In hoeverre kun jij het gat opvullen dat Maartje en Monique achter hebben gelaten?

Dit gat kan ik nu natuurlijk nog niet opvullen. Hiervoor heb je wel een aantal trainingsjaren nodig. Ik doe natuurlijk mijn uiterste best om het gat een beetje te vullen. Met z’n allen gaan we ervoor om het gat weer volledig vol te krijgen.

 

Lifesaving.nl: Voel je meer druk op je schouders omdat je nu op een plaats staat waar misschien, vooral door de andere landen, veel van je verwacht wordt?

Jazeker voel ik een druk, maar dit heb je bij elke belangrijke wedstrijd. Ik ben nieuw in het team dus je moet je nog bewijzen. Ook wil je voor jezelf gewoon supergoed zwemmen. Deze druk is niet doordat dat de andere landen veel van ons verwachten. Het is meer een druk dat ik zelf heel goed wil zwemmen.

 

Lifesaving.nl: Hoe zie jij jezelf over vijf jaar? Zit je dan nog steeds bij de nationale selectie?

Ik sluit me aan bij Ollie (Ruud van Bommel, red.), de toekomst voor mij staat nog open...

 

...

 

Lifesaving.nl: Tot slot: Is een plaats bij de eerste 8 landenteams voor de World Games haalbaar?

Het wordt lastig maar we gaan er voor! Het is zeker niet onmogelijk!
Zóóóó spannend… [slaakt diepe zucht]

 

Lifesaving.nl: Bedankt voor de ruimte in je agenda voor ons en veel succes met de WK!

Graag gedaan!