lifesaving.nl banner 1

Marianka PeetersHaar uitverkiezing voor het damesteam zorgde voor een golf van vreugde die zijn weerga niet kent. Niets is Marianka Peeters te gek, dus ze stemde gelijk toe voor het nu volgende, reeds legendarische interview.




Lifesaving.nl: Zo, Marianka, je eerste WK! Wat was je eerste reactie?

Verbazing! Maar dat werd al snel omgezet in ongelofelijke blijdschap.


Lifesaving.nl: Had je er rekening mee gehouden?

Ik had gehoopt om mee te mogen naar de trainingsstage, daar kan ik al ontzettend veel leren. Maar dat ik ook mee zou mogen naar de wedstrijd, dat had ik nooit gedacht!


Lifesaving.nl: Je hebt natuurlijk al veel ervaring opgedaan bij de Interclub en de Junioren kampioenschappen, denk je dat de WK anders wordt dan alle andere wedstrijden die je gezwommen hebt?

Het enige wat ik kan doen is me voorstellen hoe het gaat bij een WK. Er doen meer landen mee, het niveau ligt hoog, spanning, sfeer...  


Marianka's Board Race - EK Interclub 2005

Marianka tijdens de Board Race van de EK Interclub 2005 


Lifesaving.nl: Waar ligt jouw kracht, pool of ocean? Leg uit.

Ocean is zo leuk om te doen! Elk jaar ga ik weer iets vooruit, de wedstrijden motiveren elke keer tot meer trainen en de sfeer is altijd gemoedelijk!
In het zwembad ben ik op de sprints vooruit gegaan de laatste tijd, dat motiveert ook. Maar kracht op het één of het ander zou ik niet durven zeggen.


Lifesaving.nl: Welke doelen stel jij jezelf voor de WK?

Ik weet nog niet wat ik mag gaan doen tijdens de WK. Dat zal duidelijk worden tijdens de trainingsstage. Mijn doel is om op de onderdelen die ik mag doen, mezelf te verbeteren. Ervoor trainen om beter te presteren dan ik ooit gedaan heb! En verdere doelen zijn natuurlijk: genieten van alle dagen (al is dat wel eens lastig met de zenuwen), er met het team iets moois van maken en heelheel veel onthouden wat ik meemaak.


Lifesaving.nl: Jaren had het damesteam dezelfde samenstelling, nu sta je daar zomaar tussen, wat denk je daar van?

Dat vind ik ontzettend leuk! De dames zijn zo goed, en dat ik met hun mee mag, dat is super!  


Marianka (2e van links) tijdens Sportgala Limburg 2006

Marianka tijdens het Limburgs Sportgala 2006 


Lifesaving.nl: Er staan natuurlijk nog meer veranderingen voor de deur. Maar als jij wat mocht veranderen, wat zou dat dan zijn?

[slaakt hele diepe zucht] Wat zou ik willen veranderen, nou, dat ik wat krachtiger van mezelf was bijvoorbeeld!
Ik zou willen dat Life Saving wat meer bekend was, dat mensen gewoon een idee hebben van wat de sport inhoudt. ‘Moeten jullie zo snel mogelijk mensen redden?’ ja dat dus...[lacht]
En vast nog een heleboel dingen waar ik nu niet op kom...


Lifesaving.nl: Je maakt dit jaar dus definitief de overstap van de junioren naar de senioren. Verliep deze overgang goed?

Hij was er eigenlijk zonder dat ik het in de gaten had! Natuurlijk vind ik het super om meteen mee te mogen met de senioren, daar had ik geen rekening mee gehouden! [lacht]


Lifesaving.nl: Heb je nog tips voor de aspiranten die nu bij de junioren instromen?

Wat ik denk dat het belangrijkste is, is dat je er plezier in hebt! En als je daarnaast flink traint en goed de nieuwe technieken van de B-onderdelen oefent, komt het vanzelf goed.  


Mari in optima forma

Mari in optima forma 


Lifesaving.nl: Tot slot: Gaat Nederland een ticket voor de World Games verdienen?

Hmm...en dat moet ik zeggen als binnenkomend circusartiest? [steekt haar tong uit] Als we samen super hard ons best doen is niets onmogelijk, toch?


Lifesaving.nl: Nou Mari, we mogen toch wel Mari zeggen nu? Heel veel succes en laat ze een poepie ruiken!

Jazeker en dat zal ik gaan doen!