lifesaving.nl banner 1

FIN-SNa de recordbrekende Italiaanse kampioenschappen kon ook bekend gemaakt worden welke Italianen in de blauwe trainingspakken richting Berlijn en Warnemünde kunnen gaan.

 

 

 

Antonello Cano

Allereerst had de kapitein Antonello er een harde kluif aan. Waarschijnlijk onder het genot van een dikke sigaar is dan eindelijk het volgende team opgesteld:

 

Eleonora Chirieleison (rechtsboven)

Eleonora Chirieleison, hier rechtsboven, werd slechts 15e op de afgelopen NK, maar ze was erbij. Was ze niet gediskwalificeerd geweest op haar vierde onderdeel, dan was ze dik eerste geweest. Tijdens haar EjK in Canet en Roussillon won ze dan ook de 90 meter Beach Sprint en de 100 Life Saver. Zilver pakte ze op de Beach Flags. Met haar estafette team deed ze eventjes een paar Europese Junioren Records en uiteraard een zak vol medailles.

 

No pic!

Martina Mariti werd 2e tijdens de NK 2007, net achter Sandra Temmerman. Ook in haar juniorenjaren was ze al sterk met een gouden medaille en Europees Junioren Record op de Super Life Saver.

 

Isabella Cerquozzi

Isabella Cerquozzi heeft een indrukwekkende erelijst die al begint bij de WK in Sydney 2000. Zowel individueel als in estafettevorm enorm snel, getuige haar nieuwe wereldrecord op de Life Saver.

 

Erica Buratto

Erica Buratto moet het dan weer vooral van de hindernis hebben. Individueel won ze op verschillende EK's en WK's al goud hierop. Meestal dan ook een richtige sparring partner voor Sandra Temmerman.

 

Marcella Prandi

Marcella Prandi is van dezelfde lichting als de 2 bovenstaande dames en begon dus ook rond de eeuwwisseling met knallen. Vooral op de 100 pop met vliezen weet ze de wereldtop vaak aan te voeren en heeft ze ook een aantal keer het wereld record in handen gehad.

 

Elena Prelle

Elena Prelle kent tot nu toe nog geen gelijke. Met kop en schouders steekt zij regelmatig boven de rest uit. Dit alles met verscheidene wereld records op de 50 pop, 100 reddingswissel en de Super Life Saver. Door haar kenmerkende en levensgevaarlijk snelle vervoerstijl wordt ze nog al eens met mannen vergeleken. 

 

Nicola Ferrua

Nicola Ferrua zit te pas en te onpas in het Italiaanse team. Hierin viel hij nooit echt op tot hij per toeval de 100 pop met vliezen won tijdens de World Games in 2005. Hiervoor moesten dan wel 6 man gediskwalificeerd worden, maar elke gouden medaille is er één. Sinds het borstcrawl vervoeren is hij dan ook met sprongen hierop vooruit gegaan. Bij het buitengebeuren valt hij dan op door als zwemmer in de subtop te sprinten en flaggen. Aangezien zijn geluk hem al wel eens naar de finale bracht zal hij mede hierom ook zijn uitverkoren.

 

Federico Pinotti

Federico Pinotti behoeft natuurlijk geen introductie. Maar toch doen we het. De jongen die waarschijnlijk tegen wil en dank eind 2006 met Life Saving begon is inmiddels zo'n beetje de erfgenaam van Lutz Heimann. Als eerste doorbrak hij de 30 seconden grens barrière op de 50 pop en natuurlijk vergeten we zijn wereld records op de reddingswissel niet. Deze zomer gaat hij een poging wagen om zijn Europese record op de 200 hindernis op te waarderen naar wereld record.

 

Germano Proietti

Germano Proietti moet het vooral van de 200 meter onderdelen hebben in het zwembad. Hierop pakte hij een aantal keren een medaille mee en dan voornamelijk op EK's. Ook in het buitenwater komen zijn zwemkwaliteiten regelmatig naar boven drijven.

 

Franco Fanella

Franco Fanella heeft met zijn 27 jaar tochnog niet zo vaak in de Italiaanse ploeg gezeten. Wel wist hij tijdens de EK op Tenerife de 100 pop met vliezen te winnen, nét voor zijn teamgenoot Procaccia.

 

Marco Mosconi

Marco Mosconi heeft tot nu met zijn 28 jaar pas 1 zilveren medaille gewonnen. Dit was tijdens de WK 2006 na de torpedo estafette.

 

No pic!

 

Mariano Carpentieri was in 2003 in het EjK team terug te vinden maar daarna werd het stil. Todat hij op zijn specialiteit echt begon te floreren. Met 2:12,23 gaat hij dan ook een gooi doen naar een wereldtitel op de super life saver.