lifesaving.nl banner 1

_DSC0981.JPG

We hebben haar een aantal jaar moeten missen in de selectie van het Nederlands Team, maar dat betekent niet dat Saskia Coolen heeft stilgezeten! Integendeel, beter dan ooit zal deze gezellige docente dit jaar aan de start verschijnen op Rescue 2014.

Naam: Saskia Coolen              
Leeftijd: 26 jaar
Club: Lifesavingteam Heytse
Studie/werk: docent zwemmen CIOS Sittard

Favoriete zwembad/strand:
Ik heb een maand in Sydney gestudeerd en toen had ik het genoegen om hier te mogen trainen:

saskia.jpg

Need I say more?

Ohww.. wedstrijdzwembaden, dan vind ik Montpellier en Eindhoven heel mooi en fijn.

Wedstrijd/trainingsblunder:
Ik denk dat iedereen wel weet dat ik vaak spullen vergeet, en ook wel eens afspraken. Zo was ik ook een keer bijna te laat voor het vasthouden van de pop van een teamgenoot op het WK (shame on me).
Verdere blunders? Ow ja, ik heb ook een keer mijn eigen neus gebroken tijdens het zwemmen door achterover te kijken op het moment dat de muur er al was.

Onderdelen Rescue 2014:
4 x 25 pop
4 x 50 rescue medley
SERC
beachflags
rescue tube rescue race
4 x 90 sprint
taplin

Favoriete onderdeel:
Estafette: slepen in de rescue medley Individueel: Lifesaver

saskia3.jpg

Hoe heb jij je voorbereid op Rescue 2014?
Veel trainen, efficiënt trainen, goed eten, en als ik me niet vergis zit ik er nog midden in, dus nog even doorgaan, verder werken aan de goede mindset en dan vooral nog heel erg goed uitrusten.

Verwachtingen/doelen Rescue 2014:
Mijn persoonlijke doelen zitten in mijn hoofd, en ik laat ze nog even niet naar buiten :) Met het team wil ik Nederlandse records, A-finales en we hebben ook kans op een medaille.

(Trainings)motivatie:
Wat motiveert mij? Je weet wat er uiteindelijk aan het einde van de weg op je wacht. Soms is het ook lastig, ik heb veel alleen getraind en ik merkte dat me dat heel erg zwaar viel. Daarom ben ik deze zomer met het TTC in Eindhoven mee gaan trainen. Voor mij is het heel belangrijk om het ook rondom de trainingen gezellig te hebben. Dit in combinatie met het zwemmen, dat ik sowieso superleuk vind, maakt dat ik gemotiveerd blijf.

Over 2 jaar wordt het WK georganiseerd in Nederland, ben je erbij?
Haha, ja de toekomst voorspellen, lastig te zeggen. Maar ik denk het niet.

saskia2.jpg