lifesaving.nl banner 1

DSC_8286.jpg

Er zijn een klein aantal leden binnen het Nederlands Team die eigenlijk geen introductie meer nodig hebben. Iedereen kent Beroeps Beachie Robert Hendriks! En binnenkort is hij ook weer in levende lijve te zien in Nederland! Afgelopen jaar bereidde hij zich voor in het Beachie-paradise aan de Gold Coast, maar speciaal voor Rescue 2014 zet hij voet op Europese bodem. 

Naam: Robert Hendriks
Leeftijd: 26. voor de 5e keer.
Club: Kurrawa SLSC / RB Zevenaar
Studie/werk: Beachie / Lifeguard

Bijnaam: Hemd, big (bad) Rob/Robbo, the worlds biggest and baddest beachflagger, Robdog, Hendricks, Hendrix
Favoriete zwembad/strand: Seal Rocks ;-)

Wedstrijd/trainingsblunder:
Moet ik nu de oldskool blunder top 10 er weer bijhalen? Of gaat het alleen over mijn eigen blunders? Nou vooruit... Pfff, teveel om op te noemen bijna. Maar ben de lessen niet vergeten. Zal er een paar opnoemen. Bij mijn eerste beach flags wedstrijd, de NK Ocean in 2001 (zal een lang verhaal kort maken) eindigde ik bij de laatste 2. Kan me de race tot vlak voor de duik herinneren, nadat ik m'n ogen opende en me in de oldskool Susterenpap bevond, had ik de flag in mijn hand. In al mijn onervarenheid wilde ik opstaan, dus verzette mijn hand en liet daarmee de flag liggen. En precies op dat moment zat/lag mijn tegenstander naast me, keek om en had de flag voor het oprapen. Je kan wel nagaan wat ik daarvan geleerd heb. Tijdens de WK van 2002 mocht ik de beach sprint doen. Ik had niet echt ervaring en niemand kon me vertellen hoe of wat ik moest doen, het moest mijn eigen rockshow worden. Kortom ik stond letterlijk aan de start, geen flauw idee hoe een atletiek start werkte, maar de rest deed het wel. Na de start lag ik daarmee 2 meter achter de nummer 4 en dat bleef zo. Uiteraard gingen de eerste 4 door. En weer een lesje geleerd. En mijn favoriete blunder was wel tijdens de beach flags van de WK Rescue 2006 nationals in Lorne. Het was een van de eerste runs, misschien wel de eerste. Ik had een goede start en had de stokjes voor het uitkiezen. Alleen daar lag op dat moment het probleem. Het was een nieuwe ervaring, niet overal achteraan hoeven rennen en dus bleef ik voor mijn gevoel ongeveer halverwege het veld besluiteloos stilstaan. Ze zien me nog staan. Hier bleek wel hoe belangrijk het is om wedstrijdritme, de ervaring van het onderdeel en de ervaring op niveau te hebben en houden. Helaas moet je tegenwoordig om bepaalde WK onderdelen te doen alleen al naar de andere kant van de wereld...

Robert2.jpg

Onderdelen Rescue 2014:
SERC
Beach Flags
Beach Sprint
4x90 m Beach Relay
Taplin
Rescue Tube Rescue Race

Favoriete onderdeel:
SERC, blauwe springveer

Hoe heb jij je voorbereid op Rescue 2014?
Cadbury Crunchie.

Verwachtingen/doelen Rescue 2014:
Een ongekende media en PR-campagne vanuit Nederland om ons, de sport en de bond zelf (internationaal) permanent op de kaart te zetten.

(Trainings)motivatie:
Zie de vraag zelf en het antwoord bij de volgende vraag

Over 2 jaar wordt het WK georganiseerd in Nederland, ben je erbij?
Winnen is belangrijker dan meedoen.

Robert.jpg