lifesaving.nl banner 1

Beste allemaal,

Dag 2 van het WK 2008:

Wat een dag!!!! Hosanna en halleluja en zou het dan nu al gaan lukken ??!! Het WILHELMUS?? Lees en huiver.


Er stonden 4 onderdelen op het programma en jullie weten dat we eerst heats hebben waar de beste 16 zich dan kwalificeren. De nrs. 1 t/m 8 voor de A finale en de nrs. 9 t/m 16 voor de B finale. Dit is natuurlijk belangrijk voor de punten die gehaald kunnen worden.

200 m. superlifesaver:  Maike op het Veld, 6e in de A finale in een nieuw PR / Sandra Temmerman werd 8e in de B finale.

100 m. saving a manikin with fins: Ruud van Bommel behaalde een 6de plaats in de B finale / Sandra Temmerman 7e in de A finale / Leone Kelleners, 7e in de B finale.

4 x 50 m. torpedo estafette: heren 1e in de B-finale / dames 4de in de A finale

En dan de linethrow. Lieber menschen was war das spannend!! Het begon in de heats waar Marianka Peeters en Anneloes Peulen een Wereld Record haalden van 0.11.86.  De heren werden ook eerste in de heats dus dat beloofde een spannende finale te worden. Met gekromde tenen en een hartslag van hier tot Berlijn stonden we dan allemaal gespannen te kijken. Konden Ruud en Niels het weer waarmaken …..??!! Daar begonnen we … het lijntje werd gegooid ….. Niels pakte de lijn beet …. We keken gespannen … ze lagen op de 3e plaats ….. de laatste meter haalde Ruud nog even alles uit de kast en…… ZILVER is het geworden. En de dames …. Geconcentreerd tot op het bot ….. Marianka maakte een paar flinke halen en gooide de lijn …. Raak …. Anneloes had beet en als een razende trok Marianka haar binnen …. We konden het eigenlijk niet geloven ….. GOUD in wederom een nieuw WERELD RECORD van 0.11.56.

Dus we konden in onze nieuwe Oranje/zwarte pakken uit volle borst het WILHELMUS gaan zingen.

Er zijn nu 2 klassementen, eentje in totaal en eentje voor de World Games waar niet alle onderdelen meetellen.

Nederland staat 5de in het totaalklassement en 8e in het World Games klassement. Maar ja, er zijn pas 2 van de 5 dagen verstreken dus er kan nog van alles gebeuren.

Dan nog een bericht van onze masters uit Warnemunde, we hebben er 4. Hans Vijge en Francoise Heijdeman uit Amersfoort en Marjolein Peulen (de moeder van Anneloes) uit Heyhuysen en Eric Dumas uit Echt. Francoise behaalde zilver op de surfrace en Hans en Marjolein behaalden op dit onderdeel de bronzen plak.

Tot morgen,

Jolanda, Nico en Rene.