lifesaving.nl banner 1

Da sind wir wieder mit tag 3!!

Soms zit het mee en soms zit het flink tegen… …. Laten we dus maar met het slechte nieuws beginnen.  Als 4de gingen onze dames de finale in op de 4 x 25 m popvervoeren. Dat beloofde dus spannend te worden. Na een flitsende start van Leone nam Anneloes als 2de zwemmer over. We lagen vooraan in de finale. Maike nam vervolgens over en zwom zich de longen uit het lijf. Als laatste zwemster sloot Ineke de rij en ….. we tikten als eerste aan. Echter de scheidsrechters in discussie en men kwam naar de Nederlandse dames toe. Gedisqualificeerd. Tja, dat is een flinke domper. De pop was onder gegaan en dat mag nu eenmaal niet.  Fout is fout en topsport is soms hard. Lachen en huilen liggen dicht bij elkaar.

Dan nu het goede nieuws:

De heren zwommen 2x een nieuw Nederlands record op de 4 x 25 m popvervoeren ( 1x heats en 1 x finale) en werden in de A finale 8e in een tijd van 1.18.47.

Verder stond de 100m reddingswisselslag op het programma. De heren wisten de finale helaas niet te halen. Ineke Goossens deed het goed en werd 4de in de B-finale.

Als laatste onderdeel in het zwembad hadden we het onderdeel SERC. Hiervan zijn de uitslagen, ivm protesten, nog niet bekend.


Totaal puntentelling na 3 dagen pool events:

1. Italie
2. Nieuw Zeeland
3. Australie
4. Duitsland
5. China
6. NEDERLAND

In het World Games klassement staat Nederland nu 9de van de 37 landen.

Morgen vertrekken we naar Warnemunde waar vrijdag de Ocean onderdelen gaan beginnen.

Groeten,

Jolanda, Nico, Rene en Saskia.