Rescue 2012 - Dag 5

Op de laatste dag van de WK Rescue voor Nationals slaat zoals gewoonlijk na drie lange dagen de vermoeidheid toe. Dit is echter niet te merken aan de prestaties! Er wordt meteen vanaf het begin flink druk achter gezet door de officials om het vlot te laten verlopen. Zoveel zelfs dat de reporters de eerste series hadden gemist! Maar dat betekent niet dat u niet op de hoogt wordt gehouden! Vanuit het brandend hete Adelaide, het laatse live verslag.


We zullen beginnen met de tussenstand waarmee ze vanmorgen van start zijn gegaan:
1. Nieuw Zeeland 587
2. Australië 496
3. Italië 447
4. Frankrijk 394
5. Duitsland 383
6. Nederland 299
7. Zuid Afrika 248
8. Canada 236
9. Spanje 166
10. België 164

De dames beginnen met de ski race. Marianka en Maike starten in dezelfde sterke serie maar gaan door naar de halve finale. Bij de heren wordt er gestart met de board race. Melvin opent goed, rond als eerste de boei, en is door naar de halve finale. Ook Niels cruised door de serie heen, hij pakt nog een paar mooie runners op de terugweg en zal later die dag te zien zijn in de halve finale. 

De tubes zijn inmiddels geland! Het parcours is lang vooral door een zandbank die ongeveer midden in het parcours ligt. De helpers kunnen in deze race dus een groot verschil maken omdat ze een groot stuk moeten lopen. Bij de dames sleept Leone om Maike een beetje te ontlasten, ze komen makkelijk de serie door. In het veld van de mannen een heel stuk van de zandbank droog en Niels en Robert kunnen zich dus flink uitleven! Gelukkig is het niet nodig omdat het veld open ligt en de mannen zijn door naar de halve finale. 

Ondertussen varen Maike en Marianka hun halve finale ski race. Maike gaat erg goed en gaat als 7e door naar de finale, Marianka blijft goed bij de groep maar komt als 9e aan, ze komt daarme net te kort voor een plek in de finale. Niels en Melvin zitten in dezelfde halve finale van de board race. Niels komt niet helemaal lekker weg bij de start maar beide blijven goed in de groep. Hun inspanningen zijn uiteindelijk goed voor een 13e en 14e plaats.

In de halve finale van de RTRR tikt Peter als 7e aan bij de boei en is het op de terugweg ontzettend spannend op de terugweg. Door het goede renwerk van Niels en Robert finishen ze uiteindelijk als 2e in deze halve finale! Dat betekend A-finale voor de heren! Bij de dames is Anneloes als eerste bij de boei en Maike komt haar ophalen, samen komen ze als 3e over de finish. 

Anneloes en Ilvy worden in de series van de beachflags uitgeschakeld. Robert behaalt met gemak de halve finale maar moet naar een tijdje toch echt aan de bak om de grote mannen bij te houden! In de halve finale treft hij een sterk veld (de uitendelijke top 3 blijkt) en hierdoor mist hij op één zandkorrel na de A-finale. In de B-finale is het spannend maar laat hij zien dat hij goed in vorm is en wint de B-finale. 9e van de wereld! De A-finale wordt uiteindelijk gewonnen door een Zuid Afrikaan die al vanaf de beach sprint gisteren last blijkt te hebben van zijn hamstring, Nieuw Zeeland 2e, Australië 3e. 

Maike finisht haar skifinale als 12e! Dit heeft haar zoveel kracht gekost dat wordt besloten om Leone de RTRR te laten slepen en dat resulteerde in een 7e plaats. Bij de heren gaat Martin als 7e het water in om Peter te gaan halen en ze komen ontzettend sterk terug! Op een 4e plaats beginnen Niels en Robert met lopen en ze komen steeds dichterbij Australië! Het publiek schreeuwt hun longen uit hun lijf maar Australië is Nederland nog net een stap voor en de mannen eindigen op een prachtige 4e plaats! Wie had dat verwacht!! 

We gaan van start met de oceanwoman. Maike gaat als 7e door naar de halve finale, Marianka komt nipt een plek te kort om nog eens te mogen. Bij de heren gaan de eerste 6 gelijk door naar de finale. Ruud zit in een mega sterke serie en komt net te kort, hij eindigd als 7e. Ook niels strand in de serie, hij finisht als 8e. 

De halve finale van Maike is zwaar, ze komt heel goed met de groep mee, eindigd als 8e en mag dus starten in de finale!! Hier behaalt ze heel knap een 10e plek. Goed gedaan Maike! 

De afsluiter van het WK is de ocean(wo)man relay met directe finales. De heren liggen na het zwemmen van Peter op een 12e positie, Ruud weet deze plek te behouden en Niels vaart Italië voorbij. Zo komt Robert dus als 11e over de finish streep van deze oceanman relay waarbij Zuid Afrika Wereld Kampioen wordt. Bij de dames zwemt Anneloes in de groep en mag Maike als 12e starten met skieen. Ze komt als 11e aan en Marianka haalt nog twee anderen in. Ilvy mag het allerlaatse van de dag afronden met een mooie 9e plek. 

Vanavond volgt er nog de prijsuitreiking en horen we de einduitslag. Nieuw Zeeland heeft het landen klassement in iedergeval vol overtuiging gewonnen en Australië 'verliest' dus in eigen land. Noemenswaardig daarbij is dat Shannon Eckstein wel iets heel bijzonders wist te presteren, hij won goud op de surfrace, boardrace, skirace én oceanman!

Twitter Feed

by acls us

Login