lifesaving.nl banner 1

Transfernieuws!

Hoewel de review van de Germancup er nog steeds aan zit te komen, willen we ondertussen het volgende nieuws u niet langs de neus laten gaan. En ja, dat betreft wederom een verschuiving op de transfermarkt. Volgens ons is het nog nooit zo onrustig geweest op de Nederlandse Life Saving transfermarkt. Daar kunnen ze bij het voetbal nog wat van leren. Zo maken wij bijvoorbeeld de werkelijke transfersom nooit bekend, zodat daar ook niemand stijl van achterover kan slaan. Tel uit je winst.

Zoals we de vorige keer gemeld hebben, heeft Kitty Schiphorst Preuper de brigade Tilburg verlaten en komt nu uit voor een niet nader te noemen Limburgse brigade met het rode bloemetje. Daarbij heeft ze natuurlijk wel een gat achtergelaten bij haar collega's in Tilburg. De teammanager aldaar is natuurlijk meteen op zoek gegaan naar vervanging, aangezien het voortbestaan van het team wel eens in gevaar zou kunnen zijn. Je hebt immers vier dames nodig om een damesestafette te mogen starten.

Team Tilburg (2010).

Wij spraken dus even met teammanager, trainer en coach Theo Hutten. Hij vertelde ons het volgende: "Wij hebben natuurlijk even na moeten denken over de vraag hoe we verder gaan binnen de Life Saving sport. Op het moment van de jaarwisseling hadden we geen vrouwenteam meer, en dat betekent dat bepaalde onderdelen niet meer in wedstrijdverband gezwommen kunnen worden. Ook Robert Groot, onze enige heer, wil graag in een team kunnen starten op de wedstrijden dit seizoen."

Om een lang verhaal kort te maken, het zoeken naar versterking was moeilijker dan gedacht. "Daarom hebben we besloten dat Ela, Kris, Robert en Kathy lid worden van Reddingsbrigade Dordrecht, en per 1 januari voor deze brigade uit te komen op alle wedstrijden. We zijn Tilburg dankbaar voor alles wat ze voor ons gedaan hebben en de mogelijkheden die ze ons geboden hebben om te trainen en aan wedstrijden te doen."

Op de vraag hoe deze keuze tot stand was gekomen, was hij kort: "De keuze voor Dordrecht was snel gemaakt. Naast de trainingsuren voor de reddingsbrigade, trainden we allemaal al bij MNC Dordrecht (KNZB vereniging, red.). Dat is daarmee ook het makkelijkste te combineren."

Bij Reddingsbrigade Dordrecht was nog niemand beschikbaar voor commentaar. 

Transfernieuws en overige geruchten (editie december 2011)
Transfernieuws (editie mei 2011)
Transfernieuws (editie september 2010)