lifesaving.nl banner 1

Transfernieuws! Spannend!

Het lijkt een beetje pruimentijd op LifeSaving.nl. Niets is minder waar natuurlijk. Zoals vanzelfsprekend zit er een review aan te komen van de wedstrijd in Warendorf, en zijn er binnenkort weer een aantal wedstrijden, zoals de Kellog's Series en in eigen land de Oudjaars- en Nieuwjaarswedstrijden. Toch gaan we nu beginnen met iets wat met de WK Rescue 2012 te maken heeft in Australië. Ja dat heet dan Transfernieuws. Niet heel vreemd hoor.

Er zijn namelijk zo hier en daar (ver)gevorderde plannen door diverse clubs om deel te nemen aan de WK Interclub 2012 in Australië. Eigenlijk is er nog geen enkele club de transfermarkt op geweest, dus ging Kitty Schiphorst Preuper, vriendin van de show, maar zelf op zoek naar een nieuwe brigade.

Kitty in actie namens Nederland op de EK 2011 in Alicante.

Zoals vorig jaar al voorspeld door ons, had RB Heythuysen wel oren naar een versterking van hun damesteam, waar dus vanaf volgend kalenderjaar maarliefst vier leden van de Nationale Seniorenploeg in zitten. In een eerste reactie op de aanstaande transfer zei Kitty dat "ze ernaar uitkijkt om zich verder te ontwikkelen, onder andere door deel te nemen aan de WK Interclub". Hieruit kunnen we wel afleiden dat er binnen de Heythuysense vereniging plannen moeten zijn om deel te nemen aan de WK Interclub. Over de betaalde transfersom is nog niets officieels bekend, naar verluid gaat het om een stuk of 5 tot 10 Limburgse vlaaien. Hoofdtrainer Piet van Bommel: "Het is leuk als mensen bij jouw club willen horen, dat betekent toch dat we de zaken binnen onze brigade goed op een rijtje hebben. En natuurlijk de nodige kwaliteit in huis hebben."

Of er verder nog meer Life Savers op het punt staan om RB Tilburg te verlaten, weten wij niet. Aangezien de leden van deze club allen zelfstandig trainen in Breda, zou het niet zo'n bezwaar zijn om van club te wisselen. Zo zou Robert Groot, vorig jaar nog in actie op de EJC in Denemarken, een overstap naar RB Dordrecht overwegen, waar Melvin v/d Meij en Alwin Hillebrink (teamgenoten op de EJC) hun kilometers maken.

Veel meer geruchten hebben we (helaas) niet meer. Het enige wat we nog voor u hebben betreft de heisa over de serie indelingen, ook wel looplijsten genoemd. Nee, we willen niet weer dezelfde discussie als vorig jaar. Maar voor de echte haters van de huidige gang van zaken: er is licht aan het einde van de tunnel! Enkele (vaste) leden van de jury hebben onlangs op een onbekende plaats en een onbekend tijdstip kennis gemaakt met jAuswertung, een Open Source programma van Dennis Müller. Best wel Duits dus. Maar in het kader van "beter goed gejat dan slecht verzonnen", zou er een kleinschalig project opgestart worden waarin de mogelijkheden worden onderzocht om dit systeem te vertalen in het Nederlands en in Nederland te introduceren. Erg onzeker allemaal dus. Wij van LifeSaving.nl juichen deze ontwikkeling toe en kunnen niet wachten op meer nieuws en/of geruchten op dit front, maar met deze informatie moeten we het helaas doen.

Transfernieuws (editie mei 2011)
Transfernieuws (editie september 2010)